Janko Tipsarević: Ne znam kako je to živeti bez bola

Izvor: Story, 07.Nov.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janko Tipsarević: Ne znam kako je to živeti bez bola

Teniski as Janko Tipsarević otvoreno govori o poslednje dve godine života tokom kojih je imao tri hirurška zahvata, borbi s depresijom zbog straha da se neće vratiti na teren, kao i podršci koju su mu pružale supruga Biljana Tipsarević i ćerka Emili

Foto:Miloš Nadaždin, Andreja Damnjanović

Poslednje dve godine u životu teniskog asa Janka Tipsarevića (31) bile su izuzetno teške. Dve operacije benignog tumora na peti odvojile su ga od terena i vezale za krevet >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << zbog čega je zapadao u teška psihička stanja. Odstranjeno mu je osamdeset odsto plantarne flascije zbog tumora koji se dva puta vraćao i pretio da ga zauvek odvoji od onog čime najviše voli da se bavi. Iako nije, kako sam kaže, preterano pozitivna osoba, pogled na ćerku Emili, podrška supruge, kreatorke Biljane Tipsarević (31) i neverovatna volja da se vrati u top-deset navele su ga da se lavovski bori. U skladu s tim, ali i po savetu lekara, pre dve nedelje otišao je po treći put pod nož, ovog puta zbog kolena. Trenutno se oporavlja i za šest nedelja mogao bi da se vrati treninzima, ali i ponovo upozna šta znači živeti bez konstantnog bola.

Biljana i Janko Tipsarević: Voleli bismo da imamo troje dece

Od 2013. prolazim pakao, zbog operacija i bolesti bilo mi je izuzetno teško. Prolazio sam kroz periode neizvesnosti i unutrašnje borbe. Nakon druge operacije pete lekari su mi dali prognozu da možda više nikada neću moći da se bavim tenisom na onom nivou na kojem želim. Rekli su mi: Janko, ukoliko ti se treći put vrati tumor, ti ćeš moći normalno da živiš, ali nećeš više moći da se baviš sportom. To je za mene bila agonija. Upadao sam u depresiju i povlačio se u sebe. Dešavalo se da prođe i po nekoliko dana da ni s kim ne progovorim, nijednu reč da izustim. Nisam video izlaz  – otvoreno je ispričao Janko ne ustežući se da javno prizna svoje najveće slabosti i borbe.

- Trpeo sam stravične bolove i ne znam kako izgleda živeti bez njih, ali jedan lekar objasnio mi je da ne boli to što je tkivo odstranjeno, već što raste novo. Nakon toga prihvatio sam stvari takve kakve jesu – iskren je teniser koji je priznao i ono što njegovi prijatelji odavno znaju, da nije preterani optimista i da situacije ponekad vidi crnjim nego što one to jesu.

Janko i Biljana Tipsarević uživaju u Americi: Poljupci iz Njujorka (FOTO)

- Biljana je mnogo pozitivnija osoba od mene i generalno stvari vidi mnogo lepše nego ja. Ja imam tendenciju da budem negativan. Upoznala me je s vremenom i zna šta volim, a šta ne. Kad sve vidim crno, ona ume da mi priđe, zna kako nešto da kaže. Dešavalo se da istresem užasne stvari i izjadam joj se jer ne vidim izlaz. A bilo je i situacija kad me je ubeđivala da nisam u pravu – istakao je Janko kojeg je osim supruge na svetloj strani života održavala i njihova ćerka Emili.

Biljana i Janko Tipsarević: Ljubav u evropskoj prestonici (FOTO)

- Pogled na Emili, koja uz Biljanu najviše može da me usreći, najpozitivnija je stvar u poslednje dve godine. Ona je mala i njoj je samo bitno da vidi svog tatu uživo ili na Skajpu i da bude srećna. Biljana je u nekoliko navrata putovala sa mnom i bila uz mene, ali preteško su joj pala ta odvajanja od ćerke. Bude tu i kuknjave i svega – kroz osmeh ističe jedan od najomiljenijih srpskih sportista koji s nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će se vratiti na teren, a svojim fanovima ovom prilikom poručuje da još nije dao najbolje od sebe i kako ima nameru da se vrati u sam vrh tenisa, a prva meta mu je Otvoreno prvenstvo Australije.

Piše: Moni Marković


Izvor: Story

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.