JOVANOVSKI - FLIPKENS 2:0, ODLUKA U DUBLU

Izvor: Kurir, 05.Feb.2012, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANOVSKI - FLIPKENS 2:0, ODLUKA U DUBLU

ŠARLROA - Bojana Jovanovski i Kirsten Flipkens igraju možda i odlučujući meč duela u FED kupu između Srbije i Belgije.

Ukoliko Jovanovski dobije taj meč, odluka će pasti u dublu, koji sledi odmah posle meča u singlu.

Naime, ženska teniska reprezentacija Belgije povela je sa 2:1 protiv Srbije prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer danas pobedilia Aleksandru Krunić sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2:0 (6:1, 6:0).

Meč u gradu Šarlroa u Belgiji trajao je jedan sat i četiri minuta. Aleksandra Krunić zamenila je pred početak meča Jelenu Janković koja nije mogla da nastupi zbog povrede butnog mišića leve noge. Srpska teniserka, koja je 198. na svetskoj rang listi, odlično je počela meč i već u prvom gemu, posle četiri brejk lopte, oduzela servis protivnici, ali to je bilo sve što je danas uradila. Krunić je potom krenula loše da servira, a 29. teniserka sveta je to iskoristila i meč rutinski završila u svoju i korist njene reprezentacije. Reprezentativka Srbije nije dobila nijedan gem na svoj servis, dok je Belgijanka imala samo jedan as servis.

Prethodno je Aleksandra Krunić, koja je zamenila povređenu Jelenu Janković, izgubila od Janine Vikmajer.

Prvi set je Jovanovski dobila rezultatom 6:2.

Flipkensova je tek u petom gemu uspela da osvoji svoj servis.

Jovanovski je dobila i drugi set 6:4 i tako doela do izjednačenja Srbija -Belgija 2.2.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.