JJ: Smrtni slučaj u prvom planu

Izvor: B92, Beta, 04.Sep.2009, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ: "Smrtni slučaj u prvom planu"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je tokom meča sa Jaroslavom Švedovom u mislima bila odsutna sa terena zbog smrtnog slučaja u porodici.

Jankovićevoj je pre susreta sa Kazahstanskom igračicom javljeno da joj je umrla baba, majka njene majke Snežane, zbog čega srpska teniserka nije uspevala da se koncentriše tokom meča. Jankovićeva je takođe izjavila da je Švedova bila izuzetno motivisana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je na pobedu uticao i sjajan servis kazahstanske teniserke.

Jankovićeva je posle meča izjavila kako nije redak slučaj da slabije plasirane teniserke na WTA listi „dobiju krila" kada igraju protiv najboljih igračica na svetu.

Gledala sam je kako nekoliko puta ranije, jednom smo i igrale jedna protiv druge pre par godina i tada je to bila drugačija igra. A onda, kada slabije rangirane igračice igraju protiv najboljih teniserki, počnu da serviraju velikom brzinom i da pogađaju sve. Uopšte ne razmišljaju, već igraju potpuno slobodno jer nemaju šta da izgube. Danas je to bio slučaj sa njom", rekla je Jankovićeva.

Ipak, glavni razlog poraza srpske teniserke nalazi se u činjenici da je pre meča saznala za smrtni slučaj u porodici.

Što se mene tiče, ja nisam bila prisutna na terenu, pošto se nešto desilo. Moja baka je umrla, a nas dve smo bile veoma bliske. Veoma sam tužna i zbog toga praktično nisam bila na terenu. Zaista sam pokušala da dam sve od sebe i da pokušam da igram, ali je bilo veoma teško. Videli ste da nisam bila srećna na terenu, zaista sam patila. Pokušavala sam da mislim samo na svoju igru, ali čini mi se da sam kasnila i da sam bila spora. Nisam uspevala ni da vidim lopticu, to je bio moj problem. U životu postoje važnije stvari od tenisa. Kada razmišljate o tome, ovaj poraz je samo mala stvar prema situaciji kada vam umre neko iz porodice. Ovo je veoma teška situacija", rekla je Jankovićeva.

Na pitanje novinara da li je možda bila i povređena, s obzirom da se loše kretala po terenu, Jankovićeva je odgovorila da je i na eventualnu povredu uticalo njeno mentalno stanje tokom meča.

Bila sam veoma umorna. Pretpostavljam da jesam, kretala sam se veoma loše danas. Pretpostavljam da to sve, kada ste pod psihičkim pritiskom zbog ovakvih stvari, ide zajedno. Kada ste tužni, onda niste ista osoba i ne igrate onako kako umete. Moja glava nije bila na terenu, više sam bila samo sopstvena senka. Život teče dalje i pokušaću da ostanem pozitivna koliko god mogu, da bih prošla kroz ovo", zaključila je srpska teniserka.

Jankovićeva će u petak otputovati u Beograd, gde će se pridružiti majci, koja se vratila dan ranije, i ostatku porodice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JJ: Izgubila sam jer mi je preminula baka

Izvor: Blic, 04.Sep.2009

Srpska teniserka Jelena Janković, koja je sinoć izgubila na US Openu od Kazahstanke Jaroslave Švedove priznala je da tokom meča nije bila prisutna jer joj je javljeno da joj je preminula baka. ..„Zbog smrtnog slučaja u porodici nikako nisam mogla da se koncentrišem tokom meča. Moja baka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.