Ivanovićeva želi da se vrati u reprezentaciju

Izvor: Politika, 17.Feb.2015, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva želi da se vrati u reprezentaciju

Posle pobede nad Nemicom Lisicki – 6:0, 6:3, naša najbolje rangirana teniserka najavila mogućnost da zaigra u Fed kupu protiv Paragvaja.– Danas protiv Čehinje Pliškove

Od izveštača „Žurnala”

Dubai.– Dobre vesti za srpski tenis i selektora Tatjanu Ječmenicu-Jevtić u Fed kupu. Ana Ivanović je sve bliže odluci da zaigra u baražu za popunu Druge Svetske grupe protiv Paragvaja, 18. i 19. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << aprila u Srbiji.

Kao najbolji dokaz može da posluži početak konferencije za medije posle ubedljivog trijumfa nad Nemicom Lisicki u drugom kolu u Dubaiju (tvrda podloga, 2.531.000 dolara) sa 6:0, 6:3.

- Gde igramo Fed kup i na kojoj podlozi?

Za sada su interesovanje pokazali Kraljevo i Novi Sad, a Ivanovićeva nastavlja da postavlja pitanja:

- A Beograd, nije u opciji? Ja bih jako volela da igram u Areni. Ako se odradi pravi marketing, možemo da napravimo čudo u Areni. Zaista mislim da možemo da je napunimo. Tenis je dosta popularan u Srbiji, a mi nismo igrale jako dugo u Areni. Još od 2010. sa Rusijom, a pre toga smo sa Japanom napravili svetski rekord u poseti. Imamo velike šanse i najviše bih volela da igram u Beogradu.

Samo u Beogradu?

- Ne, igrala bih bilo gde, jer želim da se vratimo u Svetsku grupu, gde pripadamo.

Da li to znači da ste rešili da igrate?

- Čekam još neke detalje i želim  da vidim kako će se uklopiti moj turnirski raspored ali je sigurno da postoji velika želja. Bilo gde da bude meč.

 A podloga?

- Morala bi da bude šljaka, jer je tada sezona turnira na njoj, a protiv Paragavaja su nam šanse odlične na svakoj podlozi jer imamo mnogo bolji tim – završila je Ana ispitivanje oko Fed kupa.

Zaključak nije teško izvući – šesta teniserka sveta posle godinu dana i meča u Bukureštu želi da igra u reprezentaciji.

Što se tiče meča sa Lisickom, nema šta mnogo da se kaže. Ana je u potpunosti deklasirala Nemicu nanevši joj četvrti poraz u pet mečeva, ali ovog puta katastrofalan. Srpkinja je dobila prvih osam gemova pre nego što je rivalki dozvolila da se upiše na semafor, potom je stigla do 5:1 pre nego što je izgubila jedini brejk.

- Nadam se da je ovo forma iz  Brizbejna – zadovoljno je Ana podsetila na prvo ovogodišnji turnir gde je dogurala do finala pre nego što se povredila u Melburnu.- Nije bilo lako posle mesec dana izaći na teren, i to odmah protiv tako jake protivnice, ali srećna sam što sam uspela da odigram na visokom  nivou. Ključni gemovi su bili prvi u oba seta jer sam odmah pravila brejkove.

Današnja rivalka je Karolina Pliškova, mlada Čehinja koja se brzo penje uz VTA listu.

- Pobedila me je na Ju-Es openu. Zaista dobro igra, ali drugačije od većine. Visoka je, ima jak servis i prilično ravne udarce. Nadam se da ću sutra imati bolji plan igre i da ću joj se revanširati za Njujork.

Vojin Veličković

-----------------------------------------

Mugurusa eliminisala Jankovićevu 

Dubai.– U hladu 31, na suncu ko zna koliko – za nepripremljenu Jelenu Janković posle duge pauze zbog povrede bio je to pravi pakao. Zato nikoga ne treba da čudi rezultat kojim je poražena od Garbinje Muguruse, 24. teniserke iz Španija – 6:3, 6:1.

Jelena se u drugom kolu u Dubaiju provela kao čokolada na vrelom betonu. Istopila se.

- Uslovi za igru bili skroz drugačiji nego u prvom kolu – ispričala je Jelena.- Nisam se dobro snašla, kao da je bio drugi turnir. Prvi meč je bio u ponoć, po mraku, i tada su sporiji uslovi. A sada na 30 stepeni potpuno drugačije. Lopte lete veoma ludo. Ne mogu da se kontrolišu. Moja reakcija uopšte nije bila dobra. Već posle prvog udarca odmah sam kasnila, zapadala u defanzivu i promašivala. Nije bilo puno razmena, morala bih da igram intenzivnije i da se bolje snalazim ali nisam uspela. Bila je bolja.

Posle skoro tri godine, ispala je iz prvih 20 na svetu. Sada je 21, a može još da padne, u zavisnosti od rezultata suparnica.

- Branila sam polufinale iz Dohe. Nije mi bitan rang nego samo da krenem. Nije lako vratiti se posle povrede. Ovo je najduža pauza u mojoj karijeri. Bukvalno su mi atrofirali mišići.

Kao uteha došla je pobeda u dublu. Zajedno sa Parom iz Španije savladala je u 1. kolu Ruskinje Najdenovu i Rodinu sa 6:3, 6:2. Na prvi pogled ne mnogo bitan trijumf, ali kada nedostaju mečevi, svaki je važan.

objavljeno: 18.02.2015
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.