Ivanovićeva preko Skjavone do četvrtfinala turnira u Lincu

Izvor: Blic, 09.Okt.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovićeva preko Skjavone do četvrtfinala turnira u Lincu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Lincu pošto je za 93 minuta bila bolja od Italijanke Frančeske Skjavone sa 6:3, 7:5.

Ivanovićeva je nakon velike borbe dozvolila protivnici da napravi brejk na samom startu meča, ali je uspela već u narednom gemu da iskoristi treću šansu i uzvrati istom merom.

Ana je lako uspela da potvrdi vraćeni servis, a onda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << došla i do dve brejk prilike koje nije uspela da pretvori u pristojno vođstvo, pa je Italijanka izjednačila iako je jedna lopta bila više nego sporna, ali srpska teniserka nije mogla da se buni jer na tom terenu nema "sokolovo oko".

Zna se da Ivanovićeva najbolje odigra prvi set i to je pokazala tokom cele 2013. godine, pa je to demonstrirala i protiv Skjavone kada je u šestom gemu bez izgubljenog poena napravila brejk za 4:2.

Srpska igračica je dobrim servisom uspela da se odbrani u teškim momentima, te je samo sačuvala već stečenu prednost i povela sa 1:0 u setovima.

Nije Ivanovićeva mnogo čekala u drugoj deonici, već je na startu napadala drugi servis Italijanke koja nije istrpela pritisak, pa je brejk pao odmah na startu za 1:0.

Taman kad joj se igra malo stabilizovala, Ana je dozvolila da italijanska igračica poveže dva gema, uz jedan brejk, i vrati se u meč (2:2).

Za razliku of mnogih mečeva u ovoj godini, Srpkinja je i u drugom setu dala sve od sebe kako bi brzo rešila meč i zaobišla dramu, pa je vratila prednost i držala je sve do 5:4 kada je sav trud bacila u vodu dozvolivši u balu brejkova da protivnica izjednači.

Jednom imaš priliku, drugi put već ne - time se vodila Ana kada je Skjavone napadala i pokušala da uvede drugu deonicu u taj-brejk, ali je Ivanovićeva iskoristila drugu meč loptu i otišla u naredno kolo takmičenja.

Srpska teniserka će u četvrtfinalu Linca igrati protiv pobednice duela Slovakinje Dominike Cibulkove i Kataržine Piter iz Poljske.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linc: Ana "pregrmela" i Skjavone, sledi četvrtfinale

Izvor: Sportal.rs, 09.Okt.2013

Srpska teniserka Ana Ivanović ostala je u konkurenciji za trofej u Lincu pošto je u meču drugo kola, posle velike borbe, savladala iskusnu Italijanku Frančesku Skjavone u dva seta - 6:3, 7:5, posle 93.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.