Izvor: Politika, 26.Mar.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Jovović prvi nosilac na Rolan Garosu

Naša teniserka druga na svetskoj rang-listi juniorki

Posle odličnih rezultata ove sezone najbolja juniorka Srbije u tenisu Ivana Jorović (16) dospela je do drugog mesta na svetskoj rang listi. Naša teniserka je stigla do četvrtfinala singla i finala dubla na Australijan openu, a posle Melburna je beležila odlične partije na profi turnirima gde je pobeđivala starije i iskusnije igračice od sebe. Trenutno zauzima 580. mesto na VTA listi, a ove godine ima pravo da odigra >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 16 profesionalnih turnira.

– Svakako da sam zadovoljna kako mi je počela ova sezona i radujem se pomaku na ITF rang listi. Počela sam da igram seniorske turnire i mislim da sam i tu možda mogla bolje da prođem, ali s druge strane stekla sam neophodno iskustvo. Shvatila sam da je razlika ogromna u samom pristupu igri i obavezama. U seniorskom tenisu nema predaje. Igra se do poslednjeg poena i nekad do poslednjeg atoma snage. U juniorskom tenisu ima i predaja, malodušnih suparnica koje odustanu čim vide da su u podređenom položaju – izjavila je Jorovićeva za sajt Teniskog saveza Srbije.

Trenutno se nalazi u Beogradu gde se priprema sa trenerima Markom Đokovićem i Vukom Tapuškovićem. Na drugom grend slemu Rolan Garosu biće prvi nosilac.

– Sada idem u Koreju gde ću odigrati jedan turnir koji se igra za nagradni fond od 50.000 dolara, zatim jedan od 15.000 i jedan od 25.000. Možda ću pre Pariza odigrati još jedan turnir, ali više kao pripremu za nastup na drugom grend slemu u sezoni.

Ističe da je dosta radila na psihičkoj pripremi, a prvi cilj joj je – svakako ne i konačni – da se plasira na prvo mesto juniorske rang liste i da uđe među 200 teniserki u seniorskoj konkurenciji.

K. I.

objavljeno: 26.03.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.