Imas: Imao sam harmoničan odnos sa Bekerom

Izvor: B92, 12.Dec.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imas: Imao sam harmoničan odnos sa Bekerom

Španski teniski trener i pre svega mentalni guru Novaka Đokovića Pepe Imas konačno se oglasio i progovorio o metodama rada, te odnosu sa Borisom Bekerom.

Imas je dao intervju nekoliko dana nakon što su Đoković i Beker okončali trogodišnju saradnju tokom koje je Srbin osvojio 25 turnira, šest Gren slemova.

Španac je istakao da nije imao sukob sa Bekerom, da su imali skaladan odnos te istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je uživao u radu s njim. Beker je navodno uslovio Đokovića da bira između njih dvojice, što nije potvrđeno.

"Dobro poznajem Bekera, bilo je zadovoljstvo da radim sa njim. Ako je Novak odlučio da donese ličnu odluku, ko sam ja da kažem bilo šta o tome? Mi smo imali harmoničan odnos. Boris je sjajan čovek", rekao je Imas.

Španac je Novaka upoznao preko njegovog brata Marka, kojem je pokušao da pomogne da napravi profesionalnu karijeru u senci uspešnog brata.

"Želeo je da bude profesionalac, pratio je Novaka i dve godine se borio sa depresijom. Posle pet dana rada sa mnom primetio sam napredak, Novaka je zainteresovalo kako to funkcioniše, on voli da uči i pun je poštovanja, pa smo počeli da sarađujemo", rekao je Španac.

Dosta se spekulisalo o njegovim metodama, pre svega isticanja harmonije i ljubavi o čemu Đoković sve češće govori.

"Nije to sedenje u "lotos položaju" i ponavljanja poruke rivalu: "Pobedi me, ja te volim". Ako ste strastveni prema tenisu i udarate lopticu sa ciljem da je protivnik ne vrati, ali sa poštovanjem, ne kroz autodestrukciju. Mentalna ravnoteža dolazi kroz ljubav, s tim prestaješ da budeš gladan jer je ona enegrija, jedina kompatibilna sa svim drugim stvarima", objasnio je Imas svoje metode.

Uprkos radu sa mentalnim trenerom, Đoković je često vrlo strastven na terenu, pa neretko lomi rekete.

"Apsolutno ga razumem. Jasno nam je da nismo savršeni. Niko nije. I meni se dešava da radim stvari koje mi se ne dopadaju. Neophodno je, kada je telo u problemu da se na neki način oporavi", istakao je Imas u filozofskom smislu naglasivši grljenje kao bitan metod rada sa Đokovićem.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Imas: Ako je Novak odlučio, ko sam ja da bilo šta kažem

Izvor: N1 televizija, 12.Dec.2016

Jedan od članova tima Novaka Đokovića Pepe Imas konačno se oglasio i progovorio o metodama rada, ali i odnosu sa Borisom Bekerom, za kojeg je rekao da mu je bilo zadovoljstvo što je radio sa njim...Imasov intervju dolazi samo nekoliko dana pošto su Đoković i Beker okončali trogodišnju saradnju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.