IV: Srpsko polufinale

Izvor: B92, 20.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Srpsko polufinale



Druga teniserka sveta Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je u četvrtini finala savladala Ruskinju Veru Zvonarevu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4, u meču koji je trajao jedan sat i devet minuta. Protivnica Ivanovićeve u borbi za finale biće Jelena Janković kojoj je Amerikanka Lindzi Devenport predala meč posle prvog seta koji je Jelena dobila sa 6:2.

Ana je duel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 21. igračicom sveta počela odlično. Napravila je brejk na samom startu meča, i samo 14 minuta joj je trebalo da povede sa 5:0. Usledio je dugačak gem koji je Ruskinja dobila, ali u sledećem nije imala šanse, i Ana je prvi set okončala rezultatom 6:1 posle 25 minuta.

U drugom setu Zvonareva je pružila mnogo bolji otpor, ali je i pored toga naša teniserka napravila brejk u trećem gemu za 2:1. Zvonareva je brejk vratila već u narednom gemu, i do devetog gema teniserke su držale svoj servis.

Posle osmog gema i rezultata 4:4, našoj teniserki je pozlilo, i zatražila je medicinsku pomoć. Ipak, Ana se ubrzo vratila na teren, dobila je naredna dva gema i okončala je meč sa 6:4 u drugom setu.

Jelena je do srpskog polufinala došla posle samo jednog seta. Naša teniserka nadigrala je Lindzi Devenport u prvom setu sa 6:2, a nakon toga Amerikanka je zbog zdravstvenih problema morala da preda meč. Meč u polufinalu neće biti samo borba za finale, već i za drugu poziciju na WTA listi.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od dva miliona i sto hiljada dolara, a titulu je prošle sezone osvojila Slovakinja Danijela Hantuhova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana i Jelena u polufinalu, Nole protiv Nadala

Izvor: Blic, 20.Mar.2008

Novak Đoković se plasirao u polufinale Pacifik lajf opena posle teškog meča i pobede nad Stanislasom Vavrinkom u dva seta rezultatom 7:6, 6:2. U ženskoj konkurenciji gledaćemo borbu za finale između Ane Ivanović i Jelene Janković, koje nisu imale problema sa svojim rivalkama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.