IV: Ana u finalu protiv Kuznjecove

Izvor: B92, 22.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IV: Ana u finalu protiv Kuznjecove



Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale turnira u Indijan Velsu. Ona je u polufinalu bila uspešnija od zemljakinje Jelene Janković sa 2:0 - po setovima 7:6, 6:3.

Meč je trajao jedan čas i 25 minuta, a Ivanovićeva će se za trofej boriti sa Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, koja je u polufinalu prekinula niz od 18 pobeda zemljakinje Marije Šarapove. Kuznjecova je slavila sa 6:3, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 5:7, 6:2.

Prvi put u istoriji turnira, polufinale je igralo četiri prvih nositeljki.

Ana Ivanović je preuzela kontrolu u taj-brejku, pa je četvrti put za redom dobila Jankovićevu i vodi u ukupnom skoru protiv zemljakinje sa 5-1.

"Svako finale je veoma specijalno. Ovo je veliki turnir. Veoma sam ponosna kako sam igrala ove nedelje i jedva čekam duel za titulu", rekla je Ivanovićeva.

Prva nositeljka u Indijan Velsu osvojila je prvih šest poena u taj-brejku. Jankovićeva je potom vezala tri poena, pre nego što je Ivanovićeva dobila prvi set.

Finalistkinja Indijan Velsa je napravila brejk na startu drugog seta i povela sa 2:1. Jankovićeva je poslednju šansu za preokret imala u osmom gemu pri 0:30, ali je Ivanovićeva uspela da se vrati i da povede sa 5:3, pa u narednom gemu i da napravi brejk za kraj duela.

"Bio je ovo težak meč. Nisam dobro servirala i vraćala loptu. Kada bi počinjali razmenu udaraca mislila sam da dobro igram, međutim u taj-brejku sam napravila previše grešaka i to je odlučilo pobednicu", izjavila je Jankovićeva.

22-godišnja Kuznjecova je tako drugu godinu za redom stigla u finale Indijan Velsa. Prošle sezone je izgubila od Danijele Hantuhove.

"Za mene je veoma bitno. Igrala sam ovde finale i znam šta mogu da očekujem. Mislim da ovoga puta mogu bolje. Važno je samo da igram moju igru", rekla je Kuznjecova, koja je do pobede došla posle dva časa i 19 minuta borbe.

Šarapova je pre polufinalnog duela imala niz od čak 11 pobeda protiv ruskih teniserki.

"Igrale smo nekoliko bitnih poena, koji su mogli da promene tok meča. Sve te poene dobila je Svetlana. Od tada je stekla samopouzdanje, pa je bila sigurnija u trećem setu", rekla je Šarapova.

Kuznjecova nije osvojila turnir od Nju Hevna prošlog avgusta, ali će igrati već treće finale ove sezone, pošto je gubila u Sidneju i Dubaiju.

Ivanovićeva ima skor protiv Kuznjecove 4:1, a sve duele dobila je posle tri seta, uključujući tri odigrana u 2007. godini.

Pobednicu finalnog duela očekuje nagrada od 332.000 dolara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ana - Jelena 6:1

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2008

Ivanovićeva ponovo bolja od Jankovićeve u fantastičnom polufinalu turnira u Indijan Velsu - 7:6 (7:3), 6:3. Za prvu titulu u 2008. godini druga teniserka sveta igraće u nedelju (20.00) protiv Svetlane Kuznjecove

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.