Hiljadu i jedan meč: Đokovićev čarobni reket igra za još jedan trofej (UŽIVO)

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu i jedan meč: Đokovićev čarobni reket igra za još jedan trofej (UŽIVO)

U finalu na turniru iz masters serije u Šangaju protivnik je 21-godišnji hrvatski teniser Borna Ćorić.

Naš najbolji teniser Novak Đoković je opet dostigao onaj nivo igre kada se pitamo samo može li iko da ga pobedi. U finale u Šangaju ušao je 17. uzastopnim uspehom, počev od Vimbldona, i s 24 uzastopce osvojena seta, počev od Ju-Es opena, a kad se domogne meča za trofej na kineskom mastersu, ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << za poraz. Trijumfovao je, i na radost domaće publike među kojom ima milione poklonika, sva tri puta - 2012, 2013, 2015.

U finalu na turnirima ove kategorije, koja je najjača posle četiri za grend slem, igraće 46. put. Titula ima 31. Ako savlada Ćorića, primaći će se na jednu španskom asu Rafaelu Nadalu, rekorderu. Disaće mu za vratom i na svetskoj listi. Ulaskom u finale već se izborio da se s trećeg mesta pomakne na drugo, a prvoplasiranom Špancu, koji je zbog povrede propustio takmičenje na kojem ga je lane Švajcarac Rodžer Federer savladao u finalu, prišao bi na 215 bodova zaostatka.

Ćorića, koji kaže da je u pobedi protiv švajcarskog asa u polufinalu igrao iznad svojih stvarnih mogućnosti, pobedio je oba puta do sada. Bilo je to na šljaci i u Monte Karlu ove godine i u Rimu 2016, oba puta s 2:0 u setovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.