Grande Del Potro pregazio Nišikorija - Novakov sledeći rival u Večnom gradu

Izvor: MozzartSport.com, 18.Maj.2017, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grande Del Potro pregazio Nišikorija - Novakov sledeći rival u Večnom gradu

Biće zanimljivo u četvrtfinalu Mastersa u Rimu

Porodični problemi, problemi sa formom... Sve je to Huan Martia Del Potro ostavio iza sebe pre no što je izašao na rimsku šljaku uoči okršaja sa sedmim nosiocem u Rimu. Keiju Nišikoriju ništa nije značila uloga favorita, Del Potro je igrao kao u najboljim danima i slavio sa 2:0, po setovima 7:6 (4), 6:3.

Argentinac, trenutno 34. teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na svetu, tako je zakazao četvrtfinalni sudar sa Novakom Đokovićem, koji je ranije danas preslišao Aguta Bautistu sa 6:4, 6:4. Biće to 18. susret Del Potra sa Đokovićem. U dosadašnjih 17 čak 13 Novakovih pobeda, računajući tu i dve ovogodišnje iz Akapulka i Indijan Velsa.

Obe su ostvarene tek posle tri seta velike borbe što najbolje svedoči o tome koliko je Del Potro neugodan rival za Đokovića. Setite se samo Olimpijskih igara u Riju. Pa i onih iz Londona četiri godine ranije.

Pritom, znamo koliko su Južnoamerikanci opasni na zemljanoj podlozi, bez obzira na to što je Del Potro atipičan Argentinac, daleko od klasičnog šljakaša. Takođe, turnir u Rimu je prvi Del Potrov na šljaci posle cele tri godine. Tačnije, igrao je ovog proleća jedan meč u Estorilu, ali je potom zbog smrti dede napustio takmičenje.

U Rimu se sve to ne vidi. Pitajte samo Grigora Dimitrova, Kajla Edmunda, sada i Nišikorija.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 4.273.755 evra.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.