Festival brejkova, Nišioka zaustavio Đerea u prvom kolu

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Festival" brejkova, Nišioka zaustavio Đerea u prvom kolu

Srpski teniser Laslo Đere završio je učešće na Australijan openu već u prvom kolu. Đere je na startu prvog grend slema poražen od Jošihita Nišioke iz Japana, rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-1).
Momak iz Sente tako je nastavio sa slabim partijama u Melburnu, pošto niti jednom nije uspeo da prođe prvo kolo, ali je sada imao nekoliko prilika.

Duel na terenu broj 15 obeležio je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veliki broj brejkova, njih čak 14, što je na kraju više prijalo Japancu.
Niko nije mogao da pretpostavi da će biti takva situacija nakon prvog seta, u kojem je prevagu odneo samo jedan brejk. Nišioka ga je napravio u sedmom gemu iz četvrtog pokušaja, što mu je bilo dovoljno da za 44 minuta povede 1-0.
Od tog trenutka Đere je zaigrao agresivnije što mu se isplatilo, delom i zbog činjenice da je servis postao sve slabiji faktor u ovom meču.
Do izjednačenja je došao preokretom u drugom setu, da bi u trećem dozvolio protivniku da brzo ode na 4:0 i povratka nije bilo.
Međutim, najbolju priliku propustio je u četvrtom – tri puta je gubio prednost brejka i to odmah pošto bi ga napravio, pa je pobednika odlučio taj-brejk. U njemu je Jošihito bio dominantan i završio posao za nešto manje od tri sata.
Đere je napravio mnogo više vinera u odnosu na protivnika (41:15), ali je i mnogo više grešio – čak 68 neiznuđenih grešaka, naspram 37 Nišioke.
Trenutno 71. teniser sveta će u sledećoj rundi igrati protiv Danijela Evansa, koji je izbacio Mekenzija Mekdonalda nakon velikog preokreta, dok mu je projektovani rival u trećem kolu Novak Đoković.
Australijan open igra se od 20. januara do 2. februara, nagradni fond je 71 milion australijskih dolara, a titulu brani upravo Đoković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AO: Đere zaustavljen na samom startu turnira

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2020

Laslo Đere završio je učešće na Australijan openu već u prvom kolu, izgubivši od Jošihita Nišioke iz Japana, rezultatom 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (7-1)...Momak iz Sente tako je nastavio sa slabim partijama u Melburnu, pošto nijednom nije uspeo da prođe prvo kolo, ali je sada imao nekoliko prilika...Nišioka...

Nastavak na Radio 021...

KRAJ ZA SRBINA U MELBURNU: Đere poražen na startu Australijan Opena (FOTO)

Izvor: Kurir, 20.Jan.2020

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu Australijan Opena od Japanca Jošihita Nišioke sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:2, 7:6).Meč je trajao dva sata i 56 minuta.

Nastavak na Kurir...

Počeo Australijan Open: Đere ispao, Federer čeka Krajinovića, Venus ispala od 15-godišnjakinje

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2020

Promenio je stila servisa jer raniji nije uspeo da unapredi i to mu se odbilo o glavu. Laslo Đere je takmičenje na danas započetom Australijan Openu završio u prvom kolu, pošto ga je na startu grend-slema u Melburnu savladao 71. teniser na ATP listi  Jošihita Nišioke sa 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (1)....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.