Laslo Đere
Laslo Đere

Počeo Australijan Open: Đere ispao, Federer čeka Krajinovića, Venus ispala od 15-godišnjakinje

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 08:11

Serena Vilijams sigurna, kao i Karolina Voznijacki i Petra Kvitova

Promenio je stila servisa jer raniji nije uspeo da unapredi i to mu se odbilo o glavu. Laslo Đere je takmičenje na danas započetom Australijan Openu završio u prvom kolu, pošto ga je na startu grend-slema u Melburnu savladao 71. teniser na ATP listi  Jošihita Nišioke sa 6:4, 3:6, 6:2, 7:6 (1).

Australijan Open očigledno nije Đereov turnir, pošto mu je ovogodišnje izdanje treće u karijeri, a još čeka na prvu pobedu. Ni to što je na ATP listi 31 mesto iznad Japanca nije vredelo. Posle dva sata i 56 minuta igre Đere je ispao, a Nišioka ide dalje, na Danijela Evansa.

Izabrane vesti

Mečevi Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića prekinuti su zbog kiše. Lajović je u nezavidnom položaju, gubi protiv Kajla Edmunda sa 2:5 u prvom setu, Krajinovićev okršaj sa Kventinom Alisom prekinut je u traj brejku pri rezultatu 3:3.

Ukoliko bi Krajinovićev i savladao Francuza već u drugom kolu bi išao na Rodžera Federera, koji je deklasirao Amerikanca Stiva Džonsona  sa 6:3, 6:2, 6:2 za svega 81 minut na terenu.

Od ostalih retultata, izdvajamo da je 15-godišnja Koko Gauf eliminisala veteranku Venus Vilijams pobedom od 7:6 (5), 6:3 i izborila se za šansu da se odmeri sa Soranom Kirsteom u narednom kolu. Kirstea je bila bolja od Barbare Stricove – 6:2, 7:6 (5).

Bez problema su prve prepreke preskočile i Serena Vilijams – savladala Anastiju Potapovu sa 6:0, 6:3 – te Karolina Voznijacki, koja je bila bolja od Kristi En i slavila sa 6:1, 6:3. Petra Kvitova je Katerini Sinijakovoj prepustila samo jedan gem – 6:1, 6:0.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara