Fer-plej lekcija Džona Milmana

Izvor: B92, 20.Jan.2016, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fer-plej lekcija Džona Milmana

Australijski teniser Džon Milman pokazao je kako igrači treba da se ponašaju jedan prema drugom u teškim situacijama.

Milman je u meču prvog kola napravio sjajan fer-plej potez kada je njegov protiv Dijego Švarcman dobio grčeve.

26-godišnji momak iz Brizbejna odmah dotrčao do kolege koji je ležao na terenu i pokušavao da mu pomogne sve dok mu turnirski lekari nisu rekli da je sve pod kontrolom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Druže, mnogo mi je žao, ovo nije dobro. Mogu li da ti donesem nešto? Imam slane tablete, da li će to pomoći?”, upitao je Milman.

On nije bio svestan problema u kojem se našao njegov protivnik – Švarcman je počeo da oseća bolove u čitavom telu, a nekoliko gemova kasnije, pri rezultatu 3:6, 5:7, 7:6 (7-2), 5:0 srušio se na teren i iznesen je do ambulante u kojoj je nastavljeno sa analizama.

“Nije prijatno kada vaš protivnik mora da odustane zbog ovakvih stvari. Nisam znao šta se dešava. Očigledno je da prvenstveno treba da budete zabrinuti zbog zdravlja. Oni imaju sjajan medicinski tim i siguran sam da će mu pomoći. Želim mu brz oporavak”, dodao je Asutralijanac.

Milman će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv Žila Milera iz Luksemburga, koji je u četiri taj brejka izbacio Fabija Fonjinija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.