Fed Kup: Poraz Bojane, Ivanović - Hantuhova 6:2, 1:2

Izvor: Blic, 16.Apr.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed Kup: Poraz Bojane, Ivanović - Hantuhova 6:2, 1:2

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je prvi meč duela sa Slovačkom za plasman u Svetsku grupu Fed kupa nakon što je Dominika Cibulkova savladala Bojanu Jovanovski sa 4:6, 6:3, 6:1 pa će izjednačenje potražiti Ana Ivanović koja je počela svoj meč protiv Danijele Hantuhove.

Duel Ivanovićeve i Hanutove počeo je servisom slovačke teniserke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja nije uspela da to iskoristi na pravi način pa je srpska teniserka brejkom otpočela svoj nastup. Ipak, odmah je na isti način uzvratila domaća igračica, koja je potom uspela da sačuva servis pa je rezultat posle tri gema 2:1 za Hantuhovu.

Nije se, međutim, dugo čekalo na novi preokret: Ana je osvojila dva gema u nizu, povela sa 3:2 a što je možda i važnije - nije naišla na veći otpor suparnice koja se "uspavala" posle svog vođstva. Naročito se to videlo u šestom gemu prvog seta, kada je Ivanovićeva bez ikakvih poteškoća osvojila četiri poena u nizu i tako dodatno uvećala svoju prednost, a zatim joj je bilo potrebno samo tri minuta igre da dođe do 5:2. Kako je Ivanovićeva servirala u narednom gemu, na krilima dobre igre i još boljeg rezultata - set je posle ukupno 33 minuta borbe rešila u svoju korist.

Drugi set počeo je uz nekoliko dobrih poena 32. igračice sveta, a onda je mini-serijom Ana uspela da napravi preokret i brejkom nastavi svoj put ka pobedi. No, baš kao i u prvoj deonici, na uvodni brejk uzvraćeno je istom merom već u narednom gemu, a potom je uz nekoliko maestralnih poteza Hantuhova došla do 2:1.

Bojana je na početku najavila da bi mogla da zada mnogo problema domaćoj reprezentaciji u Bratislavi jer je posle 0:2 preokretom došla do prvog seta. Pet gemova u nizu bili su idealan put ka uspehu, ali je sve počelo da se menja sredinom druge deonice.

Posle 3:3, Cibulkova je zaigrala daleko sigurnije i ne samo privela drugi set kraju u svoju korist, već bila maestralna i u trećem. Od deset gemova posle pomenutog izjednačenja Bojana je osvojila samo jedan, a i za taj treći gem trećeg seta morala je prilično da se pomuči jer je potrajao više od deset minuta.

Na kraju je Slovakinja osvojila prvi poen za svoju nacionalnu selekciju, pa je na Ani Ivanović da donese izjednačenje uoči tri duela koja su na programu u nedelju.

Ostanite uz Blicsport jer ćemo pratiti dešavanja u Bratislavi.

Povezane vesti: Hantuhova: Biće teško protiv Srbije; Cibulkova: Spremna sam Vraneš pozvao i Jankovićevu i Ivanovićevu za Slovačku Bojana Jovanovski: Povratak u vrh s Anom i Jelenom Jovanovski: Mesto nam je u Svetskoj grupi ; Krunić: Presudili Bojana i publika Jovanovski: Imala sam malo sreće, nismo bez šansi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.