Fantastičan Đere, pao Verdasko za polufinale Budimpešte

Izvor: N1 televizija, 28.Apr.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastičan Đere, pao Verdasko za polufinale Budimpešte

Srpski teniser Laslo Đere napravio je rezultat karijere, pošto se plasirao u polufinale ATP turnira serije 250 u Budimpešti, savladavši Fernanda Verdaska posle preokreta 2:6, 7:6, 6:2.

Već u prvom setu videlo se da Đere nipošto nije inferioran protiv 148 mesta bolje plasiranog protivnika. Međutim, Špančevo iskustvo je došlo do izražaja i uz tri brejka uspeo, rezultatski ubedljivo da dobije prvi set 6:2.

Drugi set je mnogo bolje počeo. Odmah je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << brejk, poveo 2:0, ali je Verdasko ipak preokrenuo i poveo 3:2. Možda je odlučujući bio gem koji je usledio na njegov servis. Verdasko je imao tri vezane brejk lopte, pa potom još jednu, ali je Đere sve to spasao i izjednačio na 3:3. U sličnoj situaciji bio je i u 10. gemu kada je Verdasko imao meč loptu na Đereov servis, ali ni to nije iskoristio. Set je rešen u taj brejku, u kom je Đere napravio dva mini brejka, naspram jednog Verdaska i dobio ga 7:4 za izjednačenje u setovima.

Verdasko je na startu odlučujućeg seta ponovo imao tri brejk lopte, ali je ovog puta iskoristio treću. Ipak, izgubio je servis u narednom gemu, i već tada je bilo vidljivo da se klatno pomera na Đereovu stranu. Držao se Španac do 2:2, ali je onda Đere sjajno odigrao. Vezao je četiri naredna gema i iskoristio treću meč loptu za veliki trijumf, najveći u karijeri.

Za prvo ATP finale boriće se u subotu protiv Aljaža Bedenea, a polufinala i finale Budimpešte moći ćete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Najveća pobeda u karijeri - Đere savladao i Verdaska!

Izvor: Sportske.net, 28.Apr.2017

Fantastični Laslo Đere, danas je uspeo i da savlada Fernanda Verdaska posle velikog preokreta!..Laslo Đere igra fenomenalan tenis, najbolji u svojoj karijeri...Srpski teniser je danas uspeo da savlada Fernanda Verdaska, 36. tenisera na svetu i da se plasira u polufinale Budimpešte, ATP turnira serije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.