FED KUP: SRBIJA U IGRI

Izvor: Kurir, 17.Apr.2011, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED KUP: SRBIJA U IGRI

Ana čuva Srbiju. Teniska reprezentacija Srbije ima aktivan rezultat protiv Slovačke u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe A Fed kupa. Dominika Cibulkova pobedila je Bojanu Jovanovski rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:1), dok je Ana Ivanović savladala Danijelu

Ana čuva Srbiju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Teniska reprezentacija Srbije ima aktivan rezultat protiv Slovačke u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe A Fed kupa. Dominika Cibulkova pobedila je Bojanu Jovanovski rezultatom 2:1 (4:6, 6:3, 6:1), dok je Ana Ivanović savladala Danijelu Hantuhovu sa 2:0 (6:2, 6:4).

Ana Ivanović bila je maestralna u duelu s Hantuhovom. Snažnim servisima i preciznim forhendima Srpkinja je dominirala u meču, a Hantuhovoj nije pomogla ni bučna publika u Bratislavi. Jovanovski je posle pet vezanih gemova uspela da dobije prvi set, da bi odlično počela i u drugom setu i povela sa 2:0. Srpkinja je potom stala, vlastitim greškama vratila u igru iskusniju Slovakinju, koja je dobila drugi set, a onda još lakše i treći.

- Odlično sam odigrala prvi set, povela, ali posle toga je došlo do meni neobjašnjivog pada. Ovaj meč što pre treba da zaboravim. Podrška navijača mnogo mi je značila, hvala im na svemu - rekla je Jovanovski.

Današnji program u podne otvaraju Cibulkova i Ivanovićeva, a u drugom singl duelu trebalo bi da se sastanu Hantuhova i Jovanovski. Po završetku mečeva u singlu biće odigran dubl. Za Srbiju bi trebalo da nastupe Jelena Janković i Aleksandra Krunić, dok će za Slovačku igrati Danijela Hantuhova i Magdalena Ribarikova.

Ana: Okrećem se Cibulkovoj

Ana Ivanović izjavila je da je srećna što je Srbiji donela pobedu u meču sa Slovačkom.

- Bio je to težak meč i moram biti zadovoljna svojom igrom, ali je važnije da je Srbija stigla do prve pobede. Okrećem se meču protiv Cibulkove, koji će biti potpuno drugačiji nego što je bio ovaj protiv Hantuhove - kazala je Ivanovićeva.

Jelena spremna za singl

Kako sada stoje stvari, Jelena Janković bi trebalo danas da zaigra za Srbiju, ali samo u singlu. Najbolja srpska teniserka i dalje ima problema s prehladom, koju vuče već neko vreme, međutim, juče je trenirala i spremna je da pomogne našoj Fed kup reprezentaciji.

Slovačka – Srbija 1:1

Subota

Cibulkova - Jovanovski    4:6, 6:3, 6:1

Hantuhova - Ivanović    2:6, 4:6

Danas (12.00)

Cibulkova - Ivanović

Hantuhova - Jovanovski

Dubl

Janković/Krunić - Ribarkova/Hantuhova

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.