Evert: Ruse ne treba kažnjavati, postoji granica između sporta i politike

Izvor: B92, 25.Mar.2022, 23:28

Evert: Ruse ne treba kažnjavati, postoji granica između sporta i politike

Kris Evert, bivša velika teniska šampionka, kaže da ne zna kako će se dešavanja u Ukrajini i Rusiji odraziti na igrače iz tih zemalja.

Danil Medvedev, drugi teniser sveta, u drugom kolu Mastersa u Majamiju igra u subotu protiv Endija Marija i Evert kaže da ne zna kako će ruski teniser delovati na terenu.

U svetlu najava da bi ruskim i beloruskim teniserima moglo biti čak i zabranjeno da se takmiče dok traju ratne operacije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, Evert kaže da joj je teško da shvati u kakvoj su oni sada poziciji.

"Medvedev je Rus i ne znamo kako su ovi igrači pogođeni, oni koji su iz Rusije ili Belorusije. Ne znamo, ne možemo ni da zanislimo koliko to pogađa njih sa porodicama u tim zemljama, bilo da su direktno ili indirektno pogođene dešavanjima. Teško je suditi o tome kako sad igraju zbog svega onoga što se dešava tamo kod kuće. Ukrajinka Svitolina bi mogla da bude pogođena, ali ne znate kako se osećaju ili o čemu razmišljaju. Moramo imati saosećanja i razumevanja dok prolaze kroz sve to", kaže Amerikanka.

U tenisu je za sada tako da je ruskim i beloruskim timovima zabranjeno da igraju na reprezentativnom nivou, dok individualci mogu da se takmiče bez zastave i državnih obeležja.

"Ne mislim da im treba zabraniti da igraju zbog politike. Niti ih kazniti zbog svega što lider njihove zemlje čini. Mislim da je tu ta podela između sporta i politike", kaže Kris.

Danil će se vratiti na prvo mesto ATP liste ukoliko u Majamiju dođe do polufinala.

"Medvedev je sjajan igrač, zaslužuje da bude prvi, brojke ne lažu. Da li sam iznenađena? Nisam, ali mislim da može da ga pogodi sve to što se dešava u Ukrajini. Da biste igrali svoj najbolji tenis morate emotivno i mentalno da budete smireni, ako prolaze kroz sve ovo sada sa patnjom, teško je očekivati da igraju najbolje. To je takvo odvlačenje pažnje da ne mogu da daju sto odsto na terenu, što je potpuno razumljivo", zaključila je Evert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.