Uživo: Počeo spektakl, Novak za istoriju protiv Mareja - 3:2

Izvor: Blic, 27.Jan.2013, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Počeo spektakl, Novak za istoriju protiv Mareja - 3:2

U 9:30 počinje finale Australijan opena u muškom singlu, u kom ćemo saznati ko je osvajač prvog Grend slema u sezoni, branilac titule Novak Đoković ili "izazivač" Endi Marej. "Zagrevanje" i sam tok meča iz gema u gem možete pratiti uživo na blogu Blicsporta!

3:2 - Napet gem i spektakularan poen za novo vođstvo

Duže traju razmene udaraca na Novakov servis, ali je došao do prednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napao ga je Marej, izašao na mrežu, ali Đoković paralelom nadmudruje trećeg nosioca turnira.

Na tribinama je i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

10:03 - Podrška sa tribina

Becker_Boris

Nedelja, 27. 01. 2013. 09:58

Watch on BBC the final in Melbourne between Andy v Novak...

2:2 - Opet bez poena za Novaka

Dve greške Novaka, i prvi as za Mareja. Upravo iz servisa škotski teniser je izjednačio.

09:55 - As za 2:1!

Ono što Endi najčešće navodi kao prednost Đokovića je preciznost: upravo pogađanjem linije i drugim asom Novak je poveo sa 2:1.

1:1 - Marej bez greške

Endi Marej nije napravio nijednu grešku, Novak je pokušao da napadne, ali bez uspeha i poena, 1:1.

dajana Nedelja, 27. 01. 2013. 09:45

Neregistrovan Korisnik

Posle onakvog meca sa Fererom,ne bih bas rekla da je u losoj formi..Marej igra dobro,ali u onom mecu sa Federerom on bas i nije pokazao odlican tenis,izvukao je ono zahvaljujuci Federerovoj losoj igri i greskama..Sve u svemu,normalno navijam za Djokovica i zelim mu svu srecu,da osvoji ovo i udje u istoriju..

1:0 - Novak poveo!

U prvom gemu servirao je srpski teniser, i poveo sa 1:0 prepustivši jedan poen Mareju. Dobar servis, jedan napad s mreže i greška Mareja bili su dovoljni za početak.

09:46 - Počeo je meč!

09:40 - Dame predviđaju

Navratilova: Ko bude hrabriji, agresivniji, pobediće. Nekad je igra njih dvojice igra mačke i miša, kad krenu jedan drugog da jure po terenu, pokrivaju ga fenomenalno. Blagu prednost dajem Novaku!

Martina Hingis: Svidelo mi se kako je Endi igrao u polufinalu protiv Federera. Igra sve bolje kako meč odmiče, i ima ambicije da svrgne Novaka. Pobedio ga je na US openu, zašto ne bi mogao opet?

09:37 - Melburn, mesto uspeha za Novaka

Novak je svoj prvi Grend slem osvojio na Rod Lejveru 2008. godine, kada mu je protivnik bio Žo-Vilfrid Conga. Pobedio ga je 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(5).

09:32 - Marej trostruki finalista Melburna

Škotski teniser prvi put je do finala Australijan opena došao 2010. godine. Novak je tada poražen od Conge u četvrtfinalu, Congu je preslišao Federer, a zatim i Mareja u borbi za trofej. Godinu dana kasnije, takođe nije ni set osvojio protiv Đokovića, bilo je 6:4, 6:2, 6:3 za Novaka.

Ovo mu je treće finale, ali sada ima i iskustvo osvajanja Grend slema, pošto je poslednji US open osvojio pobedivši Novaka.

09:27 - Put do finala

Posle lagana tri kola, Marej je u četvrtom kolu glatko pobedio 14. nosioca Žila Simona u tri seta, na isti način pobedio je i Šardija, da bi prve setove na turniru izgubio u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Novak je sa druge strane izgubio dva seta protiv 15. nosioca Stanislasa Vavrinke, ali je u nastavku počistio Berdiha i Ferera. Pobednički karakter bio je presudan protiv Vavrinke na 1:6, 2:5, kada je srpski teniser prelomio, i na kraju slavio u maratonu. Fereru je u polufinalu prepustio tek pet gemova.

Milos Nedelja, 27. 01. 2013. 09:19

Neregistrovan Korisnik

Ma da mi je neko pricao pre deset godina da cemo imati igraca u singlu koji ce igrati na Grand slamu smejao bi mu se, a kamoli da cu skoro svaki grand slam u polufinualu i finalu imati priliku da navijam iz sveg srca.. Nole sta god uradio, ti si najveci srpski sportista ikada.

09:21 - Juriš i na Lendlov rekord!

Sa druge strane neće biti samo Endi Marej, već i njegov trener Ivan Lendl. Teniska javnost saglasna je u konstataciji da je upravo on jedan od razloga uspona karijere britanskog tenisera. Najbolje zna kako je braniti titulu u Melburnu. Jednom mu je to uspelo, drugi put nije kada se u finalu sastao sa Bekerom. Vezao je 20 pobeda, koliko i Đoković od 2011. do sada na ovom turniru, pa bi pobeda ispisala još jednu stranicu u istoriji.

Povezane vesti: Đoković: Kao mali sam pravio pehare i pred ogledalom vikao "Nole šampion!" Agasi: Novak u prednosti zbog dana odmora i želje da obara rekorde Nole trenirao sa paraolimpijcem, finale u nedelju od 9:30 Đoković: Dan više za odmor? Lepo, ali i Marej će biti spreman Federer izgubio nerve i opsovao Mareja, Škot uzvratio ciničnim osmehom!


Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Počeo spektakl, Novak za istoriju protiv Mareja - 2:2

Izvor: Blic, 27.Jan.2013

U 9:30 počinje finale Australijan opena u muškom singlu, u kom ćemo saznati ko je osvajač prvog Grend slema u sezoni, branilac titule Novak Đoković ili "izazivač" Endi Marej. "Zagrevanje" i sam tok meča iz gema u gem možete pratiti uživo na blogu Blicsporta!..10:03 - Podrška sa tribina..Becker_Boris..Nedelja,...

Nastavak na Blic...

Uživo: Novak i Marej najavili maratonski spektakl - 6:7, 7:6, 2:1

Izvor: Blic, 27.Jan.2013

U 9:30 počinje finale Australijan opena u muškom singlu, u kom ćemo saznati ko je osvajač prvog Grend slema u sezoni, branilac titule Novak Đoković ili "izazivač" Endi Marej. "Zagrevanje" i sam tok meča iz gema u gem možete pratiti uživo na blogu Blicsporta!..1:1 - Uzvraća Marej..Deluje kao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.