Druga šansa

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga šansa

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović pomogao je mladom srpskom teniseru Andriji Zlatanoviću da zaigra na turniru u Bolonji, prenosi italijanski sajt „Basketnet“. Legendarni igrač Kindera, koga navijači italijanskih „crno-belih“ neizmerno cene, kontaktirao je direktora turnira „Virtus tenis“ Fabija Bonetija i na Zlatanovićevu adresu stigao je vajld kard iz Bolonje.

- Hvala klubu i gospodinu Bonetiju što je omogućio Zlatanoviću da se pojavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na tom turniru, jer je ovaj momak talentovan, a što je mnogo važnije, velikom borbom uspeo je da pobedi tešku bolest koja ga je odvojila od terena. Smatram da zaslužuje drugu šansu - rekao je Danilović.

On, prema sopstvenom priznanju, ranije nije toliko pažnje obraćao na tenis, ali od kad je njegova kćerka ozbiljnije počela da trenira, zainteresovao se i za beli sport.

DEVET MESECI BORBE

Arsenije Zlatanović u intervju za časopis Mocart otkrio da je borba sa virusom trajala devet meseci i da bolest bila teža nego što se pretpostavljalo.

- Početkom prošle godine bio sam teško bolestan, čak toliko da mi je i život bio ugrožen. Skoro devet meseci trajala je borba i na kraju sam uspeo da se oporavim. Bio je to najteži period u mom životu i tada mi je mnogo nedostajao tenis - rekao je momak koji je sa Srbijom osvojio Svetski kup.

Ovaj Beograđanin trenutno zauzima 1759. mesto ATP liste, a pre bolesti bio je mnogo bolje rangiran. Upravo turnir u Bolonji može da bude početak njegovog povratka među hiljadu najboljih na svetu.

- Nažalost, obaveze u mom klubu mi ne ostavljaju mnogo vremena, ali znam šta se dešava u Bolonji.

Italijanske novinare takođe je interesovalo šta se dešava u Partizanu, ekipi koja predstavlja najprijatnije iznenađenje u Evropi, i da li bi neki igrač srpskog šampiona mogao da završi u Palakenestru.

- Dvojica naših košarkaša karijere će nastaviti u Grčkoj i Španiji, a koliko znam, neće biti prelazaka u Italiju - izjavio je Danilović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.