Izvor: Glas javnosti, 23.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokić na optužbe odgovara 29. maja

BEOGRAD - Suđenje Damiru Dokiću (50), vlasniku „Dokić kompani“ i ocu poznate teniserke Jelene Dokić (26), po optužnici koja ga tereti da je pretio ambasadorki Australije u Beogradu Kler Birgin i za nedozvoljeno posedovanje eksplozivnih naprava, zakazano je za 29. maj u Opštinskom sudu u Rumi. Krivično vanraspravno veće još uvek nije odlučivalo o predlogu njegovog branioca Bosiljke Đukić o ukidanju pritvora, koji mu ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 6. juna.

Optužnica protiv Dokića podignuta je po ubrzanom postupku, posle saslušanja svedoka iz australijske ambasade koji su, navodno, potvrdili da je 6. maja zvao na službeni telefon i izneo izvesne pretnje. Advokat Bosiljka Đukić to, međutim, demantuje i tvrdi da je njen branjenik pozvao ambasadu kako bi reagovao na napise jednog australijskog nedeljnika u kojem su iznete brojne uvrede na njegov račun.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.