Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 04:53

Đokoviću prijaju Melburn i publika – važna pobeda na početku sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobro je započeo novu sezonu i pobedom doneo izjednačenje Srbiji u meču sa Kanadom na ATP kupu. Đoković je u svom prvom meču u 2021. savladao Denisa Šapovalova sa 7:5, 7:5 i "orlovi" sada imaju šansu da ostvare trijumf. Rezultat je 1-1 u pobedama i odlučujući susret igraće dublovi.
Novak je anulirao poraz Dušana Lajovića od Miloša Raonića u prvom meču, ostvarivši šesti trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nad Šapovalovom u isto toliko mečeva.

Prvi reket planete vratio se na "Rod Lejver arenu" na kojoj je osam puta podizao pehar namenjen pobedniku Australijan opena i od prvog poena pokazao da nije "zarđao" tokom produžene pauze između dve sezone.
Čisto je udarao lopticu, bio fokusiran, iako je na drugoj strani imao veoma raspoloženog i agresivnog protivnika.
Sredinom prvog dela igre Đokoviću je počelo da smeta sunce i imao je problema sa očima, zbog čega je u nekoliko navrata morao da sipa kapi. Na to se nadovezao i Kanađanin, koji je fantastično servirao i nije dozvolio protivniku da povede.
Novak je u četvrtom gemu imao dve vezane brejk prilike, obe je neutralisao Denis, da bi i svaki sledeći nalet srpskog igrača bio odbijen.
Ipak, nije Đoković dozvolio da ga to omete, bio je koncentrisan, slušao savete koji su mu davali saigrači i treneri sa klupe, pa je u 12. gemu konačno slomio otpor rivala. Prvu set loptu je propustio, da bi kod druge odigrao sjajan poen u kojem je stigao nekoliko teških lopti i pretvorio ih u 7:5.

Usledio je prepoznatljivi glasni urlik kao revanš Šapovalovu koji je često tako reagovao, i proslava velikog koraka u meču sa publikom, koja je vremenom ispunila deo tribina na najvećem stadionu u Melburn parku.
"Momentum" je u tim trenucima prešao na stranu našeg reprezentativca i, očekivano, želeo je da ga iskoristi i momentalno krene u još jači napad. Izborio se za šansu koju je propustio i Denis je, uprkos tome što je bio pod konstantnim pritiskom, uspevao da rezultatski ostane u egalu.
Kako to obično biva, presudilo je iskustvo, kao i Đokovićeva smirenost u najvažnijim trenucima. Sačekao je da Šapovalovu padne koncentracija i brejkom i u 12. gemu drugog seta došao do velikog slavlja.
Na terenu je proveo nešto manje od dva sata, ali je potvrdio da ga žulj na dlanu ne muči više i da je fizički potpuno spreman za napore koji ga očekuju narednih sedmica.
Naredni meč Srbija igra u noći između srede i četvrtka protiv selekcije Nemačke.
Na turniru učestvuje 12 selekcija, koje su podeljene u četiri grupe, a samo pobednici grupa obezbediće plasman u polufinale takmičenja.

Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak sjajan na startu ATP kupa protiv odličnog Šapovalova

Izvor: B92, 02.Feb.2021

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doneo je Srbiji izjednačujući poen u duelu A grupe ATP kupa sa Kanadom...Šampion Australijan opena je posle 114 minuta igre i velike borbe pobedio Denisa Šapovalova sa 7:5, 7:5...Kao i prošle godine, kada su odmerili snage u ovom takmičenju, ni sada nije bilo...

Nastavak na B92...

"Nema ništa lepše od toga da igrate za svoju zemlju"

Izvor: B92, 02.Feb.2021

Novak Đoković je na najbolji način započeo sezonu i takmičenje na ATP kupu...Branilac pehara na Australijan openu imao je prilično težak posao na startu u meču sa inspirisanim Denisom Šapovalovim, ali je pobedio sa 7:5, 7:5 i doneo Srbiji poen za 1:1...Po završetku meča, Novak se obratio prisutnima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.