Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2011, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Tačno 101 minut bio je dovoljan da Novak Đoković zabeleži 101. pobedu na Gren slem turnirima. Drugi nosilac nadigrao je Francuza Ljodru sa 6:3, 6:3, 6:3, a lako se može reći da je ime pobednika bilo poznato već u prvih nekoliko minuta.
Ljodra je promašio prvih pet servisa, napravio tri duple u svom prvom gemu, izgubio prvih devet poena. Pritisak igranja protiv favorita bio je  toliko veliki da je francuski reprezentativac meč počeo kao početnik.
Ubrzo se sredio, ali spasa nije bilo. Koliko je dobro igrao, vidi se i iz činjenice da Francuz koji je izgubio od Troickog odlučujuću partiju u Areni u finalu Dejvis kupa, nije imao nijednu brejk loptu.
– Odlična pobeda – zadovoljno je pričao ĐokovićOn je specijalista za travu. Veoma sam zadovoljan, jedva čekam sledeći izazov.
Australijanac Tomić je na ovaj dvoboj stigao nekoliko časova ranije. S obzirom na veliku razliku u kvalitetu, trebalo bi da to Noletu bude pretposlednja prepreka na putu do broja 1.
– Imam najlepše reči za njega – hvali narednog rivala ĐokovićBiće sjajno, to je momak čije vreme tek dolazi. Znao sam oduvek da će biti vrhunski teniser. Pobedio je velike igrače na ovom turniru. Sećam se poraza od njega na egzibiciji na Kujongu, ali takvi mečevi se ne igraju ozbiljno. To je više trening, isprobavanje za turnire.
Dugo se poznaje sa Tomićem...
– Čuo sam za njega pre tri godine, da je odličan junior. Kada sam ga prvi put video, bilo je jasno da je veoma talentovan. Volim da treniram sa njim, zato što smo jedno pet minuta ozbiljni, a onda 45 minuta se šalimo.
S obzirom da je prošlu nedelju završio za svoje standarde slabom partijom protiv Bagdatisa, Nole je imao razlog više za zadovoljstvo.
– Posle onako dugog duela sa Markosom, ovo je veliko ohrabrenje. Sjajno sam počeo drugu nedelju.
Švedska će u Dejvis kupu igrati bez najboljeg reketa, Robina Soderlinga, ali će Srbija doći u najjačem sastavu.
– Čuo sam za Robina, ali mi svi dolazimo – istakao je Nole – Stižemo u sastavu koji je osvojio Dejvis kup. Svesni smo da igramo u gostima, a to nije lako.
Đoković nije čuo da je Soderling posle eliminacije sa Vimbldona potvrdio da neće biti u timu, iako je dobio vreme za odmor, pa smatra da je promena moguća.
– Ko zna, možda se Robin predomisli, još je to moguće – kaže Nole, ali Šveđanin ne misli tako – Međutim, nas njihov tim ne interesuje, gledamo samo naš.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.