Đoković poziva ATP na sastanak

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković poziva ATP na sastanak

Treći teniser sveta Novak Đoković pozvao je danas u Bazelu čelnike Teniske profesionalne federacije na "urgentni sastanak" na kojem će glavna tema biti preopterećenost kalendara na ATP turu.

Đoković, koji je na svom prvom nastupu na ATP turniru u Bazelu danas izborio plasman u polufinale, kaže, a prenosi "Asošijeted pres", da se sve veći broj tenisera izlaže povredama zbog "preopterećenosti sezone" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << velikog broja turnira. Srbin smatra da je u pitanju "vrlo osetljiva stvar" kojoj treba prići sa "mnogo opreza".

Vodeći teniseri Tura nastupaju na Mastersu u Parizu naredne nedelje, a sezona se završava Masters kupom u Londonu, koji počinje 22. novembra.

Đoković misli da bi teniseri trebalo da imaju najmanje dva meseca odmora pre nego započnu pripreme za Australijan Open u Melburnu u januaru mesecu. Srbin je u još oktobru, posle osvajanja turnira u Kini, prvi put rekao da sezona jeste predugačka, ali je tada dodao da se "njenim skraćenjem na mesec ili dva ništa ne postiže".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.