Đoković napada trofej, Jelena korak od prestola

Izvor: Blic, 21.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković napada trofej, Jelena korak od prestola

Posle mesec dana od poraza na Vimbldonu, Novak Đoković ponovo uzima reket u ruke i kreće u pohod na novi trofej, dok se Jelena Janković na turniru u Los Anđelesu, priprema da ove nedelje postane prva teniserka sveta ukoliko postigne dobar rezultat.

Najbolji srpski teniser započinje letnju američku turneju takmičenjem na „Rodžers kupu" u Torontu, turniru na kojem brani titulu jer je prošle godine u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fantastičnom finalu bio bolji od prvog igrača sveta Rodžera Federera. Švajcarac će biti prvi, a šampion Vimbldona Rafael Nadal drugi nosilac takmičenja čiji je nagradni fond 2,61 milion dolara. Žreb je bio takav da su Novak i Nadal u istom delu skeletona i mogu da se sastanu u polufinalu, dok Federer ide na četvrtog nosioca Nikolaja Davidenka.

Đoković je u prvoj rundi slobodan, ali odmah potom igra sa boljim iz duela Kanađanina Frenka Dančevića i Hrvata Marija Ančića. Kanađanin, koji ima velika očekivanja od serije turnira na tvrdoj podlozi, kaže da mu Đoković trenutno nije u mislima.

- Imam težak žreb ove godine. Ančić će biti veoma ozbiljan rival, o Đokoviću i ne razmišljam. Prvo da pobedim, pa ću onda pričati o njemu - rekao je Dančević.

Ukoliko Novak pobedi u drugom kolu, u trećem ide najverovatnije na Robina Soderlinga ili Fernanda Verdaska, a u četvrtfinalu mu dolazi neko iz grupe igrača koju čine Endi Marej, Sem Kveri, Marat Safin ili Stanislas Vavrinka.

Janko Tipsarević za razliku od Đokovića nije slobodan na startu. Protivnik u prvom kolu mu je Francuz Nikolas Mai, a u drugoj rundi sledi mu novi obračun sa Endijem Rodikom kojeg je pobedio na Vimbldonu.

U konkurenciji dublova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor su drugi nosioci i slobodni su u prvom kolu, dok u drugom igraju sa boljim iz duela Gaske - Mai i braće Marej, Endija i Džejmija.

Kada je reč o Jeleni Janković, ona je profitirala odustajanjem Venus Vilijams, dok je sasvim izvesno da bi isto mogla da uradi i njena sestra Serena koja se povredila u polufinalu turnira u Stenfordu i pitanje je da li će igrati u Los Anđelesu. Jelena je prvi nosilac i ima šansu da od 28. jula bude ispred Ane Ivanović koja neće braniti trofej. Uslov da Jelena postane broj jedan jeste da Svetlana Kuznjecova ne osvoji turnir na kojem prošle godine nije učestvovala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.