Đoković je favorit na Vimbldonu, ali svašta može da se desi

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 18:52

"Đoković je favorit na Vimbldonu, ali svašta može da se desi"

Australijski teniser Aleks de Minor vidi Novaka Đokovića kao favorita na Vimbldonu, ali upozorava da to ništa ne bi moralo da znači.

De Minor je u nedelju poražen u Kvinsu od Karlosa Alkarasa rezultatom 6:4, 6:4.

Nije iskoristio svoje prilike u prvom setu, tako da ga je Španac, koji se vratio na prvo mesto na ATP listi, ubrzo kaznio i podigao peti trofej u sezoni.

"Svako ko osvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kvins na Vimbldon ide u dobroj formi. Pokazao je tokom cele nedelje da je u stanju da se prilagodi i igra dobro. Svakim danom je napredovao. Uvek je imao odlične udarce, agresivan je. Prilično dobro krije bekhend slajsevima. Kada ima vremena da se namesti, može da ti naudi iz svake pozicije. Danas su ga prvi servisi izvukli u važnim poenima, izvukli su ga iz problema", rekao je De Minor.

Nema sumnje da je Novak Đoković prvi favorit na Vimbldonu, gde je vezao 28 pobeda.

"Mislim da će on uvek biti favorit, ali ovo je sport u kom svašta može da se desi. Kada bi favorit uvek pobeđivao, bio bi to veoma dosadan sport. Mnogo je teških protivnika na travi. Novak je favorit, ali ima dosta sposobnih igrača koji mogu da mu otežaju posao. Moraće da igra najbolji tenis, to je sigurno", kazao je De Minor.

Vimbldon počinje 3. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.