Đoković i Lopez u finalu Otvorenog prvenstva Srbije

Izvor: Politika, 30.Apr.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković i Lopez u finalu Otvorenog prvenstva Srbije

Drugi teniser sveta i prvi nosilac "Srbija opena" Novak Đoković prvi je finalista beogradskog ATP turnira.

Do srpskog polufinalnog duela između Novaka i sedmog nosioca Janka Tipsarevića nažalost neće doći s obzirom na to da se treći reket Srbije povukao sa turnira zbog povrede butnog mišića, zbog koje je morao da otkaže i učešće na Masters turniru u Madridu sledeće nedelje.

Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << meč bio je zakazan za 20 časova večeras, ali umesto njega odigraće se drugo polufinale dubla između drugih i trećih nosilaca, Džonatana Erliha i Endija Rama protiv Františeka Čermaka i Filipa Polašeka.

Đoković će u finalu "Srbija opena" sutra od 16 časova igrati protiv boljeg iz polufinalnog okršaja koji je u toku između Španca Felisijana Lopeza i Italijana Filipa Volandrija.

Lopez u finalu “Srbija opena” posle pobede protiv Volandrija

Drugi finalista teniskog turnira “Srbija open” u Beogradu postao je Felisijano Lopez iz Španije, s obzirom na to da je danas pobedio Filipa Volandrija iz Italije sa 2:0 (po setovima 7:6, 6:2).

Đoković se do sada tri puta sastao sa Lopezom i svaki put ga pobedio.

Finale turnira “Srbija open” počinje sutra u 16.00 sati.

Preko Kavčiča u polufinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se u polufinale turnira plasirao pobedivši Slovenca Blaža Kavčiča sa 6:3, 6:2.

Meč je nakratko prekinut u drugom setu zbog kiše, kada se Đoković požalio da je teren klizav. Pauza nije dugo trajala, a drugi igrač sveta zabeležio je potom 26. pobedu u sezoni.

"Najvažnije je da ćemo imati srpskog predstavnika u finalu. Nisam do sada razmišljao o Janku, jer sam se koncentrisao na meč sa Blažom. Biće neizvesno, ali pobediću", rekao je Đoković odmah posle meča.

Taj 24-godišnji Beograđanin rekao je da je odavno navikao na pritisak, ali da mu je poseban osećaj da igra u svom gradu.

"Pritisak je sastavni deo profesionalnog sporta, ali se posle godina takmičenja stekne iskustvo i o tome se ne razmišlja. Ali, poseban je osećaj igrati na domaćem terenu", kazao je Đoković.

Tanjug/Beta

objavljeno: 30.04.2011
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.