Đoković - džentlmen i kada izgubi!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - džentlmen i kada izgubi!

"Ne želim da umanjim pobedu Veselog. Zaista, imao je dobar nastup i zaslužio je da pobedi", iskren je najbolji svetski teniser posle iznenađujućeg poraza.

Foto: Lionel Cironneau

Niko nije nepobediv, pa i Novak Đoković!

Navikao nas je naš najbolji teniser, posebno u poslednjih godinu dana, da ređa pobede i osvaja turnire, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Monte Karlu se "sapleo".

Već na startu takmičenja, u 2. kolu, poražen je od 55. igrača na svetskoj rang listi, Čeha Jiržija Veselog.

"Ovo je dokaz da niko nije nepobediv. Mnogo puta u karijeri mi se dogodilo da izgubim i ovo nije prvi put", staložen je bio svetski "broj jedan" na konferenciji za medije posle meča u kojem je poražen 1:2, po setovima 4:6, 6:2, 4:6.

"Nije mi lako da prihvatim poraz odmah po izlasku s terena, ali moram da čestitam protivniku. Mislim da je igrao veoma dobro. Servirao je odlično... Zaista, igrao je taktički veoma dobro i agresivno", dodao je Đoković i priznao:

"S druge strane, malo stvari je bilo pozitivno u današnjem meču za mene. Igrao sam veoma, veoma loše".

Đoković je propustio šansu da odbrani titulu u Monte Karlu i veže treću masters titulu u sezoni, posle osvajanja Indijan Velsa i Majamija, a sledeći turnir na kojem će nastupiti je Madrid, gde nije igrao dve godine.

Ovo je bio njegov prvi poraz na masters turnirima još od finala u Sinsinatiju prošlog avgusta, kada je bolji od njega bio Rodžer Federer.

Ipak, u prvi plan je istakao uspeh svog rivala.

"Ne želim da umanjim pobedu Veselog. Zaista, imao je dobar nastup i zaslužio je da pobedi. U odlučujućem setu, kada je imao brejk prednosti, igrao je veoma hrabro, raznovrsno... Išao je po pobedu i zaslužio je", iskren je Đoković.

Veseli će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela između Italijana Paola Lorencija i Gaela Monfisa iz Francuske.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.