Đoković - Nišikori |1:0| 1:0

Izvor: RTS, 15.Nov.2014, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Nišikori |1:0| 1:0

Đoković - Nišikori 1:0 (6:1). Prvi svetski teniser u borbi za finale turnira na kojem brani titulu igra sa Japancem Keijem Nišikorijem, koji je bio drugi u Grupi B. Direktan prenos meča je na našem Prvom programu. U drugom polufinalnom meču od 21 čas sastaće se Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

15.44 - Novak melje protivnika. Ponovo pritiska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << servis Japanca i osvaja dve vezane brejk lopte, koristi drugu i dolazi do ranog brejka i u drugom setu.

15.42 - Drugi set servisom je otvorio Kei Nišikori

15.39 - Đoković bez većih problema osvaja svoj servis i dobija prvi set sa 6:1. Ovaj period igre je trajao 23 minuta igre. Novak je na svoj servis izgubio samo dva poena.

15.38 - Novak i dalje melje protivnika. Ponovo oduzima servis Japanca  - 5:1. Novak ima priliku da servisom osvoji prvi set.

15.31 - Novak nastavlja sa odličnom igrom. Ponovo bez ikakvih problema, sa nulom, osvaja svoj servis i potvrđuje brejk - 4:1.

15.28 - Naš teniser napada servis Japanca - 15:40. Nišikori uspeva da odbrani prvu brejk loptu. Posle druge razmene udaraca, Nišikori uspeva da izgradi poen, izlazi na mrežu, ali njegov volej završava u autu, brejk - 3:1.

15.23 - Đoković dobija svoj servis bez izgubljenog poena. Dva asa i dva servis vinera.  

15.22 - Oba tenisera osvaja svoje uvodne servise - 1:1. 

15.15 - Naš teniser je servisom otvorio polufinalni duel u O2 Areni.

15.07 - Na podbacivanju novčića više sreće je imao Nišikori i izabrao je da prvi prima servis. 

15.03 - Teniseri izlaze na teren nakon zagrevanja očekujemo početak meča.

Briljantnim igrama Đoković je u velikom stilu bukvalno deklasirao Marina Čilića, Stanislasa Vavrinku i Berdiha, i plasirao se u polufinale kao pobednik A grupe, ali i obezbedio prvo mesto na svetskoj rang-listi na kraju godine.

"Ovo je definitivno jedan od mojih najboljih nastupa. Svestan sam da je broj jedan u svetu najveći izazov koji teniser može da ima. To je neverovatan osećaj i veoma sam srećan", izjavio je Đoković.

On će se sada fokusirati da posle Ivana Lendla osamdesetih – postane prvi teniser koji je osvojio tri titule zaredom na završnom mastersu.

"Ovo je duga godina, duga sezona i moje neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim mom timu, porodici i svima koji su me podržavali. U privatnom životu imao sam izuzetnu godinu, oženio sam se, postao otac i to je najlepša stvar koja mi se dogodila. Zbog svega sam ponosan i zadovoljan onim što sam postigao", zaključio je fantastični srpski teniser.

Turnir u Londonu se igra za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.