Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 17:20

Đere nije uspeo, Karenja Busta preokretom do pobede na startu Rima

Laslo Đere izgubio od Španca Pabla Karenja Buste sa 2:1 po setovima 4:6, 6:3, 6:1 u prvom kolu Mastersa u Rimu. Tako je naš teniser eliminisan na startu turnira.
Đere je imao snage za prvi set, koji je dobio. Potom je Španac zaigrao mnogo bolje i stigao do preokreta. Osvojio je naredna dva seta i plasirao se u nastavak takmičenja.

Naš teniser je odlično ušao u meč. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Na samom startu oduzeo je servis protivnika, potom je u trećem gemu propustio priliku da dođe do dva brejka prednosti. Đere se zatim koncentrisao na svoj servis, nije dozvolio protivniku nijednu brejk priliku i lako je priveo set kraju - 6:4 u prvom setu.
Velika borba u drugom setu. Ponovo je naš teniser pokušao da na samom startu oduzme servis protivniku, imao je dve brejk prilike, ali ih je propustio. Odlučujući je bio šesti gem u ovom setu, ujedno i najduži na meču.
Protivnik je pritisnuo servis našeg tenisera, osvojio je dve vezane brejk lopte. Đere je uspeo da se izvuče stigne do prednosti, ali je protivnik bio neumoljiv. Propustio je još tri brejk prilike. Ipak, šestu je iskoristio i oduzeo servis našeg tenisera.
Potom je Španac rutinski priveo set kraju za konačnih 6:3 u setu.
U odlučujućem setu na terenu je bio samo jedan igrač, Karenja Busta. Lako je nizao gemove i uz tri brejka rešio odlučujući set usvoju korist sa 6:1.
Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 2.082.960 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zverev nakon preokreta savladao Beretinija i osvojio Madrid

Izvor: RTS, 10.Maj.2021, 00:55

Nemac Aleksadar Zverev savladao je savladao je Italijana Matea Beretinija sa 2:1 po setovima 6:7, 6:4, 6:3 i tako osvojio Masters u Madridu. . Nakon što je izbacio Nadala i Tima, Zverev je u finalu ukrstio rekete sa Italijanom Mateom Beretinije i nakon velike borbe i preokreta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.