Odlazak nekada najbolje igračice sveta: Safina rekla zbogom tenisu

Izvor: Blic, 07.Okt.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak nekada najbolje igračice sveta: Safina rekla "zbogom" tenisu

Ruska teniserka Dinara Safina rešila je da kaže zbogom tenisu, pošto već duže vreme ima problem sa leđima.

Zbog problema sa zdravljem, nekada prva teniserka sveta je propustila veći deo ove sezone, pa je donela odluku da prestane sa profesionalnim bavljenjem tenisom u 25. godini, što je potvrdio njen brat Marat Safin, takođe bivši teniser.

„Dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je odlučila da završi karijeru. Relativno dobro je podnela tu odluku. Što se tiče zdravlja, ona se dobro oseća, ali jednostavno ne može da se bavi tenisom na vrhunskom nivou", poručio je Safin.

Safina je u maju najavila da će se povući na neodređeno vreme kako bi sanirala hroničnu povredu leđa, ali se ispostavilo da će to biti njena konačna odluka.

Ona je tri puta igrala u finalima Grend slem turnira, ali nikada nije osvojila neki od četiri najprestižnija trofeja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinara Safina rekla "zbogom" tenisu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2011

Ruska teniserka Dinara Safina rešila je da se ostavi tenisa, pošto već duže vreme ima problem sa leđima...Zbog problema sa zdravljem, nekada prva teniserka sveta je propustila veći deo ove sezone, pa je donela odluku da prestane sa profesionalnim bavljenjem tenisom u 25. godini, što je potvrdio...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dinara Safina završila karijeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2011

MOSKVA -..Ruska teniserka Dinara Safina, nekada prvi ženski reket sveta, odlučila je da završi profesionalnu karijeru, kojom se bavi od svoje 15. godine, zbog bolesti kičme, saopštio je njen stariji brat, takođe teniser, Marat Safin..."Dinara je odlučila da prestane da se profesionalno bavi tenisom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Odlazak jedne šampionke

Izvor: RTS, 07.Okt.2011

Dinara Safina odlučila je da se povuče iz karavana profesionalnih teniserki. Posle brojnih povreda koje su namučile nekadašnju prvu teniserku sveta, Dinara rešila da se penzioniše sa 25 godina...Ruska teniserka Dinara Safina odlučila je da prestane da se profesionalno bavi tenisom. Takvu vest...

Nastavak na RTS...

Dinara Safina završila karijeru

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2011

MOSKVA - Bivša najbolja teniserka na svijetu Dinara Safina odlučila je da prestane sa profesionalnim bavljenjem sportom, saopštio je danas njen brat Marat Safin ruskim medijima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DINARA SAFINA ZAVRŠILA TENISKU KARIJERU

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 00:00

MOSKVA - Bivša najbolja teniserka na svetu Dinara Safina odlučila je da prestane sa profesionalnim bavljenjem sportom, saopštio je njen brat Marat Safin ruskim medijima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.