Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 20:13

Dimitrov pozitivan na koronu, otkazano Novakovo finale u Zadru

Bugarski teniser bio učesnik Adrija Tura u Beogradu

Grigor Dimitrov objavio je da je zaražen virusom korona!

Sve je više sportista koji potvrđuju da su rezultati njihovih testova bili pozitivni, a poslednji u nizu je bugarski teniser koji je bio učesnik Adria Tura u Beogradu prošle sedmice!

Dimitrov je u Beograd stigao iz SAD, a zatim je sa ostatkom ekipe otputovao u Zadar, da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi potom otišao u Monako. U Zadru je odigrao samo jedan meč, pa se ubrzo povukao, pošto je još tada osetio simptome COVID-19.

“Ćao svima, želeo bih da poručim svim navijačima i prijateljima da sam u Monaku testiran pozitivno na COVID-19. Želim da stavim svima do znanja s kojima sam bio u kontaktu tokom poslednjih dana da se testiraju i sprovedu potrebne mere predostrožnosti. Jako mi je žao što sam ugrozio sve s kojima sam bio u kontaktu. Sada sam kod kuće i oporavljam se. Hvala svima na podršci i molim vas sve da budete pažljivi i ostanete zdravi“, napisao je Dimitrov u objavi na društvenim mrežama.

Hi Everyone-I want to reach out and let my fans and friends know that I tested positive back in Monaco for Covid-19. I want to make sure anyone who has been in contact with me during these past days gets tested and takes the necessary precautions. I am so sorry for any harm I might have caused. I am back home now and recovering. Thanks for your support and please stay safe and healthy. GD

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Jun 21, 2020 at 10:36am PDT

Vest da je Dimitrov zaražen virusom korona ekspresno je protutnjao celom planetom, a kako javlja hrvatski portal Index finale tamošnjeg izdanja Adrija Tura koje je trebalo da odigraju Novak Đoković i Andrej Rubljov je otkazano upravo zbog objave bugarskog tenisera! Borna Ćorić je u Zadru dobio Dimitrova sa po 4:1 u setovima, a po završetku meča njih dvojica se nisu rukovali pošto se Bugarin već tada osećao loše. Odmah zatim otputovao je u Monako.

"Upravo smo primili vest da je Dimitrov pozitivan na virus korona, moraćemo da otkažemo finale radi sigurnosti svih vas, tenisera i svih ljudi", rekao je direktor turnira Goran Ivanišević, a prenosi Sportklub, uz dodatak:

"U ime organizacije, Dimitrovu želim sve najbolje. Ovo nam je bila jedina ispravna odluka. Oni koji su bili u kontaktu s Grigorom će se testirati. Čekamo uputstva nadležnih organa. Ja sam se igrom slučaja testirao pre tri dana i negativan sam. Hvala vam na ova tri divna dana, ali morali smo da otkažemo finale. Izvinjavam se. Ne želimo da se još ljudi zarazi".

Nekoliko hiljada gledalaca koji su se nalazili na tribinama prvobitno su izviždali Ivaniševića zbog objave o otkazivanju finala koje je trebalo da počne u 20 časova, ali se legendarni hrvatski teniser brzo iskupio uz šalu:

"Mogu samo ja da igram ovako obučen, ako vam to nešto znači", izjavio je Ivanišević i nasmejao publiku, koja ga je ipak ispratila aplauzom.

Podsetimo, Dimitrov je bio učesnik i brojnih aktivnosti u Beogradu zajedno sa Novakom Đokovićem, sa kojim je igrao košarku i fudbal, baš kao i sa Bornom Ćorićem, Marinom Čilićem, Dominikom Timom, Damirom Džumhurom, Sašom Zverevim i ostalima. Mečeve u Beogradu pratilo je na hiljade posetilaca Sportskog centra na Dorćolu tokom dva dana takmičenja, posle čega se karavan preselio u poznatu hrvatsku luku. Novak Đoković je bio specijalni gost i oproštajnog meča Dejana Milojevića na klupi Mege, gde je prisutan bio i Nikola Jokić. Ceo ovaj događaj bio je u žiži javnosti i zbog toga što se Nikola Janković takođe zarazio virusom korona, mada su i u Partizanu i u Megi kasnije objasnili da su svi testovi na COVID-19 bili negativni.

Teniska sezona trebalo bi po prvobitnom planu da se nastavi za dva meseca, ali je posle ovog događaja ipak veliko pitanje da li će se to zaista i desiti...

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.