Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 05:53

Debakl Tima na startu sezone, Austrijancima nedovoljan ni sjajni Novak

Teniska reprezentacija Italije ostvarila je prvi trijumf u grupi C na ATP kupu, pošto je sa 2-1 u pobedama savladala Austriju. Italijani su slavili nakon pobede u dublu, u kojem su Mateo Beretini i Fabio Fonjini bili bolji od Dominika Tima i Denisa Novaka sa 6:1, 6:4.
Duel Austrije i Italije počeo je neočekivanim trijumfom Novaka nad Fabiom Fonjinijem, koji je još jednom odigrao katastrofalno.
Novak je bio mnogo motivisaniji i koncentrisaniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pa je brzo došao do trijumfa, rezultatom 6:3, 6:2.
Na teren su potom izašli Tim i Beretini, prve table dve selekcije, ali je malo ko očekivao da će tokom većeg dela meča isti biti "jednosmerna ulica".
Šampion Ju-Es opena se, nakon uvodna tri gema, potpuno raspao i Beretini je nanizao devet uzastopnih gemova. Tom serijom je Italijan rešio pitanje pobednika jer se poveo u setovima i imao dva brejka u drugom.
Tim je vratio jedan, ali nije imao snage da se vrati i loše je započeo novu sezonu – 6:2, 6:4.
S druge strane, Mateo je prvi put u karijeri pobedio top 3 igrača na svetu.
Pobednika su odlučivali dublovi, a u tom meču nije bilo dileme jer su "azuri" bili ubedljivi, rezultatom 6:1, 6:4.
Beretini i Fonjini su u prvom setu rivalima prepustili samo jedan gem i rešili ga u svoju korist za 23 minuta, da bi u drugom nadoknadili brejk zaostatka i potom protutnjali do trijumfa.
U grupi C se pored Italije i Austrije nalazi i selekcija Francuske.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.