Davidenko: Pijem votku red bul, mogu da gubim i od 100. na svetu

Izvor: Blic, 22.Jan.2010, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davidenko: Pijem votku red bul, mogu da gubim i od 100. na svetu

Rus Nikolaj Davidenko već je 11 godina u profesionalnom tenisu, ali je tek danas doživeo da ga novinari zapitkuju o privatnom životu. Što se teniskih pitanja tiče, rekao je da nije favorit na AO.

Veliku pažnju javnosti 28-godišnji Davidenko privukao je tek krajem prošle sezone, kada je na završnom turniru u Londonu pokazao da može da pobedi i najbolje na svetu - Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Interesantno. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ne govorimo o tenisu. Govorimo o mom životu. Ovo mi je prvo takvo iskustvo", rekao je šesti nosilac u Melburnu.

Davidenko je priznao da povremeno, kada izađe u neki noćni klub, pije votku, ali uglavnom sa energetskim napitkom "red bul".

"Ako pijem samo votku, odmah mi se prispava", naveo je i dodao da za sada nije razmišljao o knjizi.

Mnogo neodlučniji bio je kada je govorio o tome da li će imati dece sa suprugom Irinom, sa kojom se venčao novembra 2006. godine.

"Da. Ne. I da i ne. Zaista bih voleo da imam decu", naveo je Davidenko, koji je u karijeri osvojio 20 titula kojima će u budućnosti moći da se hvali potomcima.

Dilema o pravom trenutku za decu posledica je njegove trenutne odlične forme. Davidenko je objasnio da Irina strahuje da bi deca loše uticala na njegovu karijeru.

"Sada sam među 10 najboljih na svetu. Možda za mene i jeste bolje da u ovom trenutku budem samo sa svojom ženom, bez dece", rekao je Davidenko.

Nisam favorit

"Moja žena misli da uvek mogu sve da osvojim, ali to nije moguće. Lično, nikada sebe ne smatram za favorita, bez obzira da li je u pitanju serija 250 ili grend slem. To je zato što znam da mogu da izgubim ne samo od top 10 igrača nego i od 15. i od 100. na svetu. Sve zavisi od trenutka. Znam da sam dobar igrač i da bih mogao da pobedim svakog, ali ne svakog dana", rekao je Davidenko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.