Izvor: Nezavisne Novine, 29.Mar.2016, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Džumhur: Nisam ni sanjao ovakav uspjeh u Majamiju

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur dugo će pamtiti masters u Majamiju. Odlično igra u SAD, gdje je sakupio važne bodove za nastavak sezone.

"Ovo je bio najbitniji turnir ove godine, a iskreno nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam obezbijedio nastupe na naredna dva grend slem turnira: Rolan Garosu i Vimbldonu, i puno će mi lakše biti igrati u nastavku sezone", rekao je Džumhur.

Džumhur je preskočio Leonarda Majera (4:6, 6:3, 6:4), >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rafaela Nadala (2:6, 6:4, 3:0, predaja), te Mihaela Kukuškina iz Kazahstana, kojeg je savladao u noći između ponedjeljka i utorka rezultatom 4:6, 6:1, 6:2. Na startu odlučujeg seta Džumhur je napravio brejk, Kukuškin je istom mjerom uzvratio, ali u nastavku nije bilo problema za Damira. Kao i u prethodnom meču, njegov rival je zatražio medicinski tajm-aut (pri rezultatu 5:2 u trećem setu za Džumhura), ali za razliku od Nadala, Kazahstanac je završio meč.

"Bio je težak meč i psihički i fizički. Znao sam da će tako biti, ali sam bio spreman na to. Potpuno različita igra od one koju Rafa igra mi nije omogućavala u prvom setu da odigram kvalitetno. Ali, u drugom sam uspio da pronađem igru, bilo je puno dugih poena, mnogo trčanja, dosta iscrpljujućih poena, ali to je bilo ono kako sam morao igrati da bih dobio Kukuškina", rekao je Džumhur i dodao:

"Vrlo čudnu igru ima, ali čim sam se navikao na njegove udarce bilo je lakše igrati. Mentalno sam bio opet čvrst da nakon gubitka prvog seta dobijem naredna dva i to je ono što mi je nekad trebalo, a sada imam i puno mi je lakše igrati."

Džumhur nije imao mnogo vremena za odmor, jer je duel četvrtog kola sa Kanađaninom Milošem Raonićem zakazan za noć između utorka i srijede.

I dok je Džumhur dobijao pohvale za još jednu pobjedu, nosioci su ispadali sa turnira. Takmičenje je pored ostalih završila prva teniserka svijeta Serena Vilijams, koja neće imati priliku da brani titulu, Agnješka Radvanska (treći nosilac), Garbine Muguruza (4), te drugi teniser svijeta Endi Mari i deveti nosilac Žo-Vilfrid Conga.

Bugarin Grigor Dimitrov je pobjedom od 6:7 (1), 6:4, 6:3 eliminisao Britanca Marija, koji nije mogao da sakrije nervozu i ljutnju, pa je stradao reket.

"Da budem iskren, samo sam igrao bolje u važnim momentima. Imao sam dosta prilika i iskoristio sam ih. Iako sam izgubio prvi set, ostao sam pribran. Morao sam da ostanem u meču i da budem fokusiran", rekao je Dimitrov.

Mari je istakao da drugi set nije dobro počeo i da je napravio mnogo neiznuđenih grešaka u trećem setu.

Kobna za Amerikanku Serenu Vilijams bila je Ruskinja Svetlana Kuznjecova (15), koja je slavila sa 6:7 (3), 6:1, 6:2.

"Izvinjavam se navijačima, znam da su razočarani što je Serena izgubila, ali vratiće se ona u Majami. Zadovoljna sam igrom - pokušavala sam da držim nivo tokom cijelog meča, da vratim što je moguće više loptica. Mislim da sam to dobro radila, a dobar je bio i servis", rekla je Kuznjecova, koja je prekinula niz od 20 pobjeda Vilijamsove u Majamiju.

Koliko je Amerikanka bila razočarana porazom govori podatak da je konferenciju za medije prekinula za manje od tri minuta.

"Dala sam sve od sebe, ne mogu da dobijem svaki meč. Neke igračice izađu na teren i protiv mene igraju kao nikada ranije - moram da budem na 300 odsto svakog dana", rekla je, između ostalog, Vilijamsova.

Ostali rezultati, teniseri, treće kolo: Kei Nišikori (Jap, 6) - Aleksandr Dolgopolov (Ukr, 27) 6:2, 6:2, Robero Bautista Agut (Špa, 17) - Žo-Vilfrid Conga (Fra, 9) 2:6, 6:3, 7:6 (3), Miloš Raonić (Kan, 12) - Džek Sok (SAD, 22) 7:6, (3), 6:4, Gael Monfis (Fra, 16) - Pablo Kuevas (Uru, 23) 6:3, 6:4, Nik Kirjos (Aus, 24) - Tim Smiček (SAD) 6:4, 6:4, Andrej Kuznjecov (Rus) - Adrijan Manarino (Fra) 2:6, 7:5, 6:0, teniserke, četvrto kolo: Timea Bačinski (Šva, 19) - Agnješka Radvanska (Polj, 3) 2:6, 6:4, 6:2, Simona Halep (Rum, 5) - Heder Votson (VBr) 6:3, 6:4, Johana Konta (VBr, 24) - Monika Nikulesku (Rum, 32) 6:2, 6:2, Viktorija Azarenka (Blr, 13) - Garbinje Muguruza (Špa, 4) 7:6 (6), 7:6 (4), Medison Kiz (SAD, 22) - Irina Kamelia Begu (Rum) 6:3, 6:1, Angelik Kerber (Njem, 2) - Timea Baboš (Mađ) 6:2, 3:6, 6:4, Ekaterina Makarova (Rus, 30) - Elina Svitolina (Ukr, 12) 6:1, 6:4.

godine Kuznjecova osvojila turnir u Majamiju

dolara Džumhuru je donio plasman u četvrto kolo

dolara je nagradni fond turnira u Majamiju

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.