Damir Dokić pušten uslovno na slobodu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2010, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Dokić pušten uslovno na slobodu

Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, oslobođen je uslovno daljeg služenja zatvorske kazne od godinu dana zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke Australije u Srbiji Kler Birgin i nedozvoljenog držanja oružja.

Kako je rekla advokat Bosiljka Đukić, molba za uslovni otpust Dokića je usvojena i on je oslobođen daljeg izdržavanja kazne u Okružnom zatvoru u Šapcu, koja mu je isticala 6. maja.

Đukićeva je rekla da je zadovoljna, mada smatra da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << odluka o uslovno puštanju na slobodu zakasnila, s obzirom na to da je do isteka kazne ostalo dvadesertak dana. Ova odluka, kako je kazala, ipak, dokazuje da je Dokić bio prestrogo kažnjen i da je pravda dostižna.

Đukićeva je pohvalila ažurnost i efikasnost Apelacionog suda u Novom Sadu, koji je u najkraćem mogućem roku odlučio o zahtevu za uslovno puštanje Dokića na slobodu. Da nije bilo žalbe javnog tužioca, Dokić bi bio pušten još 5. aprila, rekla je Đukićeva.

U intervjuu prošle godine povodom izjave njegove ćerke Jelene, koju su preneli australijski mediji, a u kojoj je ona tvrdila da ju je otac zlostavljao, Dokić je zapretio da će ubiti ambasadorku Australije u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Damir Dokić na slobodi

Izvor: RTS, 15.Apr.2010

Usvojena molba za uslovni otpust Damira Dokića i on je od danas oslobođen daljeg služenja kazne, izjavila je Dokićeva advokatica Bosiljka Đukić...Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, oslobođen je uslovno daljeg služenja zatvorske kazne od godinu dana zbog ugrožavanja bezbednosti ambasadorke...

Nastavak na RTS...

Damir Dokić na uslovnoj slobodi

Izvor: B92, 15.Apr.2010

Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, pušten je na uslovnu slobodu godinu dana pošto ga je sud u Novom Sadu osudio zbog pretnji ambasadoru Australije. ..Dokić je bio uhapšen prošle godine jer je pretio Kler Birkin pošto su australijski mediji svojevremeno preneli izjavu njegove kćerke Jelene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.