Damir Dokić optužen za pretnje

Izvor: Politika, 23.Maj.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Dokić optužen za pretnje

Ruma – Protiv Damira Dokića (50), iz Vrdnika, oca čuvene teniserke Jelene Dokić, podignuta je optužnica. Dokić je optužen za ugrožavanje sigurnosti, zbog telefonskih pretnji australijskoj ambasadorki i za krivično delo nedozvoljenog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava. Policija je 6. maja, kada je uhapšen u njegovoj kući u Vrdniku, pored sedam lovačkih pušaka i pištolja „bereta” pronašla i dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bombe kašikare i 20 metaka kalibra 356.

Uz optužnicu javni tužilac iz Rume predložio je i zadržavanje Dokića u pritvorskoj jedinici u Sremskoj Mitrovici, gde se on nalazi rešenjem Borislava Rakinića, istražnog sudije Opštinskog suda u Rumi, koji mu je 7. maja odredio pritvor od 30 dana. Inače, Dokić je na prvom saslušanju kod istražnog sudije rekao da nije pretio australijskoj ambasadorki u Beogradu, već da je tražio pomoć od njih da zaustave medijski linč protiv njega i njegove porodice, da ima pouzdane podatke da ćerka Jelena nije u intervjuu izjavila da je otac zlostavlja.

Na saslušanju kod istražnog sudije, u svojstvu svedoka, službenica ambasade Australije rekla je da je Damir Dokić u telefonskom razgovoru sa ambasadom pretio, ali da nije spominjao nikakvo oružje. Posle ovog saslušanja advokat Bosiljka Đuričić, koja brani Damira Dokića podnela je predlog da se Dokić pusti iz pritvora i da se brani sa slobode jer mu nije dokazano da je pretio ambasadorki, te da mu ostaje krivično delo nedozvoljenog posedovanja oružja i eksplozivnih naprava, gde nema razloga da se osumnjičeni drži u pritvoru. Sam Dokić je u istrazi priznao da je u kući imao, već zaboravljene, bombe donesene svojevremeno sa ratišta.

Međutim, odmah po prijemu istražnih spisa Opštinsko javno tužilaštvo je podiglo optužnicu za oba krivična dela, i podnelo predlog da se Dokić ne pušta iz pritvora. Iz nezvaničnih izvora saznajemo da je slučaj Dokić već vraćen u Opštinski sud i da je predmet dodeljen krivičnom veću sudije Dragane Kličković.

Da je optužnica protiv Damira Dokića podignuta posvedočio nam je i zamenik tužioca u Rumi Vlada Šarac i naglasio da nije reč ni o kakvom vanrednom postupku, već da je osumnjičeni u pritvoru i da je tužilaštvo obavezno da u što kraćem roku podigne optužnicu.

J. Slatinac

[objavljeno: 23/05/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.