Da li je Srbija spremna za Tenis

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2016, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Srbija spremna za Tenis

Aleksandra Vučića je nedavno rekao a ne postoje prepreke za dolazak kompanije "Tenis", a mi proveravamo da li se u lokalnim samoupravama u kojima je najavljena izgradnja farmi i klanica te nemačke komapnije već razmatraju detalji, lokacija i drugi neophodni uslovi za dolazak investitora.

Kako je za RTV izjavio Ljuban Sredić, načlenik Opštinske uprave u Kikindi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nikavih novih informacija, uputstava ili dopisa iz Vlade i resornog Ministarstva za sada nije bilo.

"Nakon usvajanja izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu očekuje se donošenje čitavog seta podzakonskih akata kojima bi trebalo da bude definisan i preciziran dolazak investitora, kao i uslovi pod kojima bi jedan ili više investitora imali pravo zakupa, ulaganja. Nikavih novih informacija niti uputstava nismo za sada dobili, niti je kikindska lokalna samouprava bila u prilici da na tu temu donosi bilo kakvu konkretnu odluku", rekao je Ljuban Sredić.

Podsećamo, svojevremeno je , uz veliko protivljenje poljoprivrednika, opština Kikinda najavljena kao jedna od lokalnih samouprava u kojoj će kompanija "Tenis" dobiti pravo zakupa do tri hiljade hektara poljoprivrednog zemljišta na period od 30 godina. Svojevremeno je takodje rečeno da će na teritoriji kikindske opštine "Tenis" graditi farmu, kapaciteta do 80 hiljada tovljenika.

148

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.