DOK JE ŽONGLIRAO TENISKU LOPTICU: Suma nije ni SANJAO šta ga čeka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2019, 01:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOK JE ŽONGLIRAO TENISKU LOPTICU: Suma nije ni SANJAO šta ga čeka!

Gvinejac blista u crno-belom dresu.

Partizanov vezista Sejduba Suma dobio je veliku medijsku pažnju u Gvineji, budući da je "njihov zemljak" imao priliku da igra protiv bivšeg šampiona Evrope Mančester junajteda na Old Trafordu.

Tako je BBC Afrika objavila priču o početku Sumine karijere u mlađim kategorijama Ajaksa iz Kejptauna. Ovaj tim je tada igrao protiv Felo Stara u Konakriju, odakle je Sejduba rodom. Uočen je zbog žongliranja iza gola sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teniskom lopticom, a detalje je otkrio vlasnik Ajaksa Džon Komitis.

– Dok smo trenirali i pripremali se za utakmicu sa Felo Starom, iza gola je stajao dečak ne stariji od 12 godina, koji je žonglirao sa teniskom lopticom. Tokom sat vremena loptica nije pala na zemlju više od tri puta i ne šalim se kada vam to kažem. Koristio je obe noge, kolena, vrat, glavu. Ma, bio je neverovatan. Trener Gordon me je upitao da li sam primetio veštinu dečaka? Odgovorio sam da jesam naravno i da ga pozove, jer zna francuski jezik. Upoznali smo se i Suma mi je rekao da ima 12 godina, a ja sam ga upitao da li sve što može da učini sa teniskom lopticom može da ponovi sa fudbalskom loptom - prisetio se Komitis.

Tada je Suma dočekao svojih "pet minuta".

– Izdvojili smo ga i dali mu loptu, a to šta je sa njom činio je bila čista magija. Naši igrači su stajali u neverici, a onda su počeli da ga bodre. Upitao sam ga zatim da li može da igra i odgovorio je potvrdno. Uvrstili smo ga u igru "pet na pet" i Sumi niko nije uspevao da oduzme loptu. Bio je neverovatno brz, vešt sa loptom, a jako je i šutirao, iako je bio sitne građe.

Porodica fudbalera Partizana, naročito majka i njegova braća, nisu odmah bili saglasni da Sejduba promeni adresu boravka i ode na fudbalsku akademiju.

– Usvojiću ga kao svoje dete, ako se brinete. Potrošio sam skoro dve godine ne bi li pribavio svu papirologiju, kako za imigracione procedure, tako i za starateljstvo nad dečakom. Kada je konačno stigao u Akademiju bilo mu je 14 godina.

Tokom igranja u Južnoj Africi, Suma je morao na dve pozajmice, da bi se potom preselio u Slovačku, potpisavši za Nitru, a zatim i Slovan, odakle je stigao u Humsku kao najskuplje pojačanje u istoriji crno-belih.

– Pustio sam ga da bi više igrao, iako nisam baš bio srećan zbog toga. Nije uspeovao da se nametne, ali sam bio svestan o kakvom se talentu radi. Ipak, nisam ni mogao da nateram trenere da mu pruže priliku, jer to prosto nije moj način rada i bio sam zaista frustriran što nam dragulj izmiče iz ruku – rekao je Džon Komitis.

Posle dve neuspešne sezone, Suma je konačno u trećoj dočekao da zahvaljujući partijama postane ljubimac Partizanovih navijača.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Montana Jao, izabranica košarkaša Malika Bizlija.

#Circa2016 Fast forward.. summer after senior year. I transferred high schools as a senior from Pasadena to Malibu, CA. I’ve never been shy or had trouble making friends but of course it’s hard changing schools senior year for anyone. I felt very lonely that year but no one really knew. I always had my parents by my side which helped a lot but no friends or siblings to talk to. I would sit on the beach and eat lunch alone or just sit in my car, I didn’t go to Senior night or any parties, just really focused on myself and tried my hardest to not let it take me down. “What doesn’t kill you makes you stronger” I am so beyond thankful for that year! I grew some tough skin that has helped me climb even higher. Posting my growth over the years is helping me realize now how proud I am of myself. No famous or rich parents, no handouts, no one to tell me the secret formula, I climbed, clawed, and fought for everything I have now. This was still just the beginning.. thank you @maximfrance @maximmag @jaredfuller

Објава коју дели MONTANA YAO (@montanayao) дана 8. Сеп 2019. у 2:18 PDT

It’s Montana baby what you thought? @nemfashion

Објава коју дели MONTANA YAO (@montanayao) дана 20. Јан 2018. у 10:37 PST

Spooky 🎃👻

Објава коју дели MONTANA YAO (@montanayao) дана 12. Окт 2019. у 7:37 PDT

#circa2017 Wiggy Montana.. (20-21 years old) ima get back into them lol but def need to upgrade my selection 😩😂 I tried to learn how to lay them myself 🤦🏽‍♀️ smh lo... stylists deserve ALL the credit I STG! This pic was taken at my second apt. In Santa Monica. I went to SMC right down the street for one year but quickly realized school wasn’t what I wanted to do lol. I only liked one class really and it was sociology/psychology I like learning about how and why people think the way they do and why we feel certain ways.. etc. First and last pic: my apartment 🙌🏽 Second pic: Day N Night 2017 day 1 Trav Scott 🤘🏽 Third Pic: NYC w/ Mama ❤️

Објава коју дели MONTANA YAO (@montanayao) дана 12. Сеп 2019. у 10:28 PDT

Ohmygosh bacc at it again!

Објава коју дели MONTANA YAO (@montanayao) дана 27. Авг 2019. у 6:38 PDT
Pogledaj vesti o: Tenis,   Manchester United

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zašto je ''Bambi'' ljut?

Izvor: Sportske.net, 12.Nov.2019

Iskusni vezista otkrio šta mu najviše smeta posle ubedljivog poraza na Old Trafordu...Posle odlične partije u Beogradu krajem oktobra protiv Mančester junajteda, bez obzira na minimalan poraz (0:1), po mnogima nezaslužen, fudbaleri i navijači Partizana nadali su se da i na Old Trafordu mogu da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.