Crnogorka pred nemogućom misijom: Rasterećeno i sa uživanjem

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 14:45

Crnogorka pred nemogućom misijom: Rasterećeno i sa uživanjem

Crnogorska teniserka Danka Kovinić imaće težak zadatak u trećem kolu Rolan Garosa.

Nakon trijumfa nad Samsonovom i Šmidlovom, sledi susret sa Igom Švjontek, koja je nanizala 29 pobeda.

"Super se osećam, i u mojoj karijeri se sada sve odvija u pozitivnom smislu. Posle toliko godina igranja na Grend Slemovima, ove godine sam u Australiji i Francuskoj ušla u treće kolo – što simbolizuje takvo stanje. U narednom kolu ću igrati protiv prve nositeljke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ige Švjontek – i to mi predstavlja satisfakciju i uživanje, bez obzira na njenu trenutnu impozantnu formu. Jednostavno, ako ću napredovati dalje u turniru, trebala bi da pobeđujem svaki sledeći meč – pa i taj protiv nje", rekla je Kovinićeva.

Danka će protiv Ige igrati na velikoj sceni, Šatrije ili Lenglen.

"Osećam da bih bila rasterećenija u tom meču. U prethodnom sam donekle bila pod tenzijom, pogotovo na kraju meča, i tražila sam od svog tima da me glasnije bodri. Gem na 5-5 u drugom smo igrale 15 minuta, kada sam napravila 3-4 od ukupno 5 duplih grešaka u celom meču. Meč protiv Ige će mi puno značiti, i sigurna sam da ću uživati na Šatrijeu ili Lenglenu – gde god da se održi."

Danka je tokom godina promenila način razmišljanja.

"Sada sam zadovoljna svojom igrom i time kakva sam osoba i kakav život vodim. Kad sam bila mlađa i imala i bolji renking, kao da nisam bila svesna sebe niti svog uspeha – pogotovo imajući u vidu da tenis u Crnoj Gori nije na tako visokom nivou razvoja. Na primer, bivalo mi je drago što sam na Rolan Garosu, i težila sam tome – ali nisam imala tu vrstu samopouzdanja. Uporan rad kroz godine, iskustvo i odnos sa trenerom koji sada imam su značajno doprinele tome da sam danas mnogo zadovoljnija i promenila moj način razmišljanja. Trebe biti uporan, nikada ne odustajati – i za to imamo primer Buzarnesku i više igračica iz Španije koje su sa 29 ili 30 godina ušle u prvih 100 i sada prave dobre rezultate – te pretpostavljam da će biti srećne sa svojim rezultatima na kraju karijere."

Danka trenira u Beogradu, a cilj joj je da do kraja sezone uspe da se probije što više na WTA listi.

"Treniram u Akademiji Janka Tipsarevića, gde je glavni trener Nemanja Plavšić. Po turnirima putujem sa trenerom Vukom Bolićem, na kondiciji sa Markom Ćosićem i Stefanom Radojičićem. Imam super tim i apsolutno poverenje u njih, osećam se odlično u saradnji sa njima – i možda je to prvi put u karijeri da sam potpuno zadovoljna našom saradnjom. Veliki udeo u mom uspehu ima moj trener. Kada me je trener pitao posle Indijan Velsa – gde sam imala probleme sa povredom – koji su moji ciljevi za do kraja godine, rekla sam da bi to bio plasman u top 50. Na to mi je rekao da je to previše skromno i da bi trebali da idemo ka plasmanu u top 30, pa ako dođemo dotle – i na top 20. Taj pristup me motiviše da imamo još ambicioznije ciljeve", istakla je Kovinićeva i dodala:

"Nadam se da neću morati da igram manje turnire, i za to sam se borila kroz mečeve u Parizu. Želela bih da se malo odmorim u Crnoj Gori u međuvremenu, a čekaju me i obaveze sa reprezentacijom Crne Gore u Bili Džin Kupu u Ulcinju i na Vimbldonu – za koji se nadam da ću dobiti vizu na vreme."

Danka je trenutno 95. na WTA listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.