Čilić nadigrao Berdiha

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić nadigrao Berdiha

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto je savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:2, 7:6 (7:0).

Nije mogao bolje da počne meč peti favrit turnira jer je već u prvom gemu oduzeo servis Berdihu. Siguran je Hrvat bio sa osnovne linije, snažno je servirao, ne dozvoljavajući rivalu da pripreti brejkom. S druge strane, Čeh je bio krajnje nesiguan, nije mogao da isprati ritam >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bolje rangiranog protivnika. Nije posustajao Čilić, igrao je napadački da bi sa još jednim osvojenim gemom na servis Berdiha ubedljivo osvojio prvi set.

Vraćao se Berdih u nastavku, bio je bolji pod pritiskom, čak je i pretio brejkom Hrvatu. Ipak, Čilić je prvi oduzeo servis rivalu u devetom gemu, da bi u narednom imao i meč loptu.

Međutim, Čeh se nije predavao, pošto nije imao šta da izgubi, pustio je ruku i isplatilo mu se. Vratio je Berdih brejk izborivši se i za dodatni gem u drugom setu.

Hrvat je bio furiozan u tajbrejku, ne dozvolivši protivniku da osvoji nijedan poen.

U borbi za polufinale rival hrvatskom teniseru biće bolji iz duela Endi Mari - Albert Ramos Vinjolas.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.