Čilić: Cilj mi je ulazak među pet najboljih

Izvor: RTS, 21.Dec.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čilić: Cilj mi je ulazak među pet najboljih

Hrvatski teniser Marin Čilić je izjavio da mu je u 2017. godini cilj da uđe među pet najboljih igrača sveta i da osvoji još jedan grend slem turnir.

Najbolji hrvatski teniser je 2016. godinu završio kao šesti igrač sveta, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.
Čilić će novu sezonu započeti na turniru u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << indijskom Čenaju, koji je do sada osvajao dva puta, 2009. i 2010. godine.
Taj odlazak u Čenaj će mu biti prvi nakon 2012. godine, kada je izgubio u četvrtfinalu.
"Vraćam se u Čenaj, gde sam već nekoliko puta imao sjajne nastupe, tako da očekujem da ću još jednom dobro otvoriti sezonu. Nakon toga sledi Australijan open, gde takođe volim da igram, jer u Melburnu ima dosta Hrvata i uvek imam dobru podršku", rekao je Čilić.
"U novu sezonu ulazim s velikim motivom i samopouzdanjem, jer sam jako dobro odigrao drugi deo prošle sezone i stigao do rankinga karijere. Naravno da je cilj da nastavim u tom smeru i da stignem među prvih pet", dodao je Čilić.
Hrvatski teniser je ipak loše završio godinu – porazom u finalu Dejvis kupa od Argentine u Zagrebu.
Hrvatska je u tom finalu imala prednost od 2:1, a Čilić je u meču protiv Huana Martina del Potra mogao svojoj selekciji da donese trofej.
On je poveo 2:0 u setovima, ali je Argentinac uspeo da preokrene rezultat i na kraju slavi pobedu.
Federiko Delbonis je potom pobedio Ivu Karlovića u odlučujućem, petom meču, i priredio veliko slavlje Argentini.
Odmah nakon takvog raspleta, pojavilo se pitanje da li će Čilić i dalje igrati za reprezentaciju Hrvatske.
Gotovo mesec dana kasnije, on i dalje ne želi da da direktan odgovor na pitanje hoće li biti u timu Hrvatske za meč prvog kola protiv Španije, koji će se igrati u Osijeku u februaru.
"Hteo sam da ostavim više vremena sebi za odluku, zato što želim da vidim kako ću se osećati nakon Australije i koliko će me fizički iscrpiti ti turniri i putovanja. U situaciji kada želim da uđem među prvih pet i da osvojim još jedan grend slem, moram biti i psihički i fizički svež, tako da ću pokušati da donesem najbolju moguću odluku, kako za sebe tako i za reprezentaciju", izjavio je Čilić.
"Kako sam i ranije spominjao, ja sam uz reprezentaciju od početka karijere i uvek sam se odazivao pozivu, u svim slučajevima kada sam bio zdrav", dodao je Čilić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marin Čilić najavio velike stvari u 2017!

Izvor: Sportske.net, 21.Dec.2016

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je danas da mu je cilj da u 2017. godini uđe među pet najboljih igrača sveta i da osvoji još jedan Gren Slem turnir...Najbolji hrvatski teniser je 2016. godinu završio kao šesti igrač sveta, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri...On će novu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.