Ceo svet je govorio o njima, iako nikad nisu potvrdili vezu: Jelena je atraktivna, flertovali smo

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 09:30

Ceo svet je govorio o njima, iako nikad nisu potvrdili vezu: "Jelena je atraktivna, flertovali smo"

Zlatno doba našeg ženskog tenisa, koje davno nije bilo tako, obeležio je i jedan uzbudljiv meč na Vimbldonu. Učesnici su bili toliko simpatični, a publika se tako dobro zabavljala da se u Londonu o tome i danas priča.

Jelena Janković tada je imala 22 godine, bila je treća igračica sveta i kapiten naše teniske reprezentacije. Jedina je Srpkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je podigla pehar na ovom gren-slemu, ali u miks-dublu. U tome joj je, tog leta 2007, pomogao partner, Škotlanđanin Džejmi Marej. Dok je njegov mlađi brat Endi osvajao turnire u singl konkurenciji on je bio ekspert za dubl.

I Jelena je igrala dubl, mada se nije tako dobro snalazila. Kineskinja Li Na, sa kojom je najčešće nastupala, zbog povrede je otkazala meč u dubl finalu Vimbldona, pa je Jelena silom prilika bila slobodna. I kiša je imala svoju ulogu u osvajanju prestižne titule, jer je padala iz dana u dan i odlagala mešovite duele. To je iskoristio uporni Marej, koji je duže vreme nagovarao Jelenu da zajedno igraju u miks-dublu.

"Zašto si mene odabrao? Odakle tolika želja da igraš baš sa mnom“, pitala sam ga. "Imaš mnogo boljih igračica za dubl od mene. Ja igram singl i uopšte ne poznajem pravila dubla“, pokušala sam na sve načine da mu objasnim da nisam za njega. Ali, nije vredelo. Mnogo tenisera me je pitalo da im budem partnerka u miks dublu, sve sam ih odbila, ali ni sad ne mogu da objasnim zašto sam Džejmiju rekla "da", rekla je Jelena jednom prilikom.

"Prvo smo trenirali, upoznavala sam ga kao igrača. Sve vreme smo se smejali. Džejmi je fin i dobar dečko, duhovit i zabavan, nikad mi nije bilo dosadno s njim. Slični smo, pa smo se odlično uklopili. Ne znam zašto sam izabrala Džejmija. Njegova mama bila je oduševljena, non-stop je ponavljala: "Mnogo su slatki kad igraju zajedno“. Zvali su me da dođem kod njih za Božić u Škotsku, ali još ne znam da li ću otići. Eventualno da igram egzibicioni meč. Mada, jedno je izvesno", ne želim dečka tenisera. Moj dečko mora da se bavi nekim drugim poslom, jer kad mi se završi sportski dan, želim s njim da pričam o drugim stvarima, a puno je toga što me interesuje.

Jelena je kasnije ipak izabrala jednog sportistu, zgodnog crnogorskog vaterpolistu Mlađana Janovića. Ljubav je dugo trajala, ali – nije izdržala. Danas je Džej Džej u vezi sa uglednim beogradskim doktorom Brankom Baraćem, sa kojim je prošlog aprila dobila ćerku.

Vratimo se simpatičnom Škotu... Džejmi Marej nije krio da mu se sviđala naša teniserka.

"Između nas je jednostavno kliknulo. Bilo je tu neke "hemije“, uživali smo u flertu. Pošteno je reći da postoje obostrane simpatije, ali ne bih išao tako daleko da kažem da sam zaljubljen u nju. Sjajno je što ima sličan smisao za humor kao ja, a to ranije nisam prepoznavao kod žena. Mi volimo da se šalimo na račun onog drugog, ali tako da to ne shvatamo uvredljivo. Ona je atraktivna i fina devojka."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.