Čela za B92: Srpski teniseri su sjajni momci, rado se družimo sa njima

Izvor: B92, 16.Jan.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čela za B92: Srpski teniseri su sjajni momci, rado se družimo sa njima

Dijego Švarcman je na terenu broj 13 odigrao sjajan meč protiv Amerikanca Denisa Kudle, a njegov trener Huan Ignjasio Čela izneo je svoje utiske za naš portal.

Argentinac je slavio sa 6:4, 7:5, 3:6, 6:7 (6), 6:4 posle tri sata i pedeset minuta sjajnog tenisa, a pobedio je načinivši preokret za priču u petom setu.

Gubio je Dijego sa 3:0 i 4:1, ali uspeo je da načini niz od pet gemova i plasira se u treće kolo gde ga očekuje meč sa Tomašem Berdihom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Švarcmanov trener Huan Ignjasio Čela bio je vidno zadovoljan po završetku duela.

Bio je to užasno težak meč, borba za svaki poen. Kudli treba čestitati na igri. Bio je odličan, vraćao je mnoge teške lopte u teren i Dijego često nije znao šta da uradi. Ključ je bilo strpljenje, za Dijega je uvek najvažnije da ne posustaje i da se bori do samog kraja. Tako je bilo i ovog puta. Generalno, zadovoljan sam, važno je da smo pobedili“, kaže Čela.

Dijego je pri vođstvo od 2:1 u setovima i 5:3 u četvrtom servirao za pobedu, ali izgubio ga je, da bi Kudla kasnije u taj-brejku izjednačio na 2:2 u setovima. Pitali smo Čelu da li se uplašio da će Dijego slično ponoviti i u petom kada je servirao na 5:4.

Uvek postoji takva mogućnost, to je tenis. Ipak, verovao sam da će ovog puta biti jači, odlučniji na servisu, da će biti strpljiviji. Velika je stvar što je pobedio. Bilo je mnogo poena u kojima se vodila velika borba, svi smo u štabu odahnuli kada je dobio poslednji poen“, dodao je Čela.

Švarcman je prošle godine načinio veliki prodor, bio je 11. na ATP listi, malo mu je nedostajalo da de probije među deset najboljih na svetu. Pitali smo Čelu šta je potrebno da bi njegov pulen probio i tu granicu.

Videli ste, trebalo mu je prošle godine ovoliko (pokazao je prstima nešto minimalno, p.a.). Treba samo da nastavi dobro da igra, kao i do sada, da bude uporan. Uostalom, poznato je da je takav. Dijego je veliki borac, ima srce tigra. Zato ga i vole na terenima širom sveta. Nikada se ne predaje, to je njegov najveći kvalitet. Tako je bilo i danas, nadam se da će i u ostatku turnira“.

Poznato je da se argentinski i srpski teniseri često druže. I Čela nam je potvrdio da je tako.

Da, istina je, Dijego ali i ostali igrači iz Argentine imaju dosta prijatelja među srpskim igračima. Svi su zaista sjajni momci i Novak i Trocki, Lajović, Tipsarević. Razumemo se odlično sa svima njima“, poručio je na kraju razgovora trener Dijega Švarcmana.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.