Bum Bum i na terenu i na ljubavnom polju

Izvor: Prva.rs, 22.Nov.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bum Bum" i na terenu i na ljubavnom polju

Boris Beker je rođen u Lajmenu u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj, kao jedinac Karla i Elvire Beker.
Profesionalni teniser postao je 1984. godine, a prvi turnir je osvojio u Minhenu u konkurenciji parova.
Prvi ATP turnir je osvojio u junu 1985. u Kvins klubu, da bi dve nedelje kasnije, 7. jula, pobedio u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u Vimbldonu. Time je postao prvi Nemac i prvi teniser koji nije bio nosilac pobednik tog turnira, u finalu je pobedio Kevina Kurena u četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << seta.
U to vreme je sa 17 godina i 227 dana bio najmlađi osvajač nekog Grend slem turnira.
Godine 1987.  u Dejvis kupu, Boris Beker i Džon Makenro su odigrali jedan od najdužih mečeva u istoriji tenisa. Beker je pobedio rezultatom 4-6, 15-13, 8-10, 6-2, 6-2 (u to vreme nije bilo taj-breka u Dejvis kupu). Meč je trajao 6 sati i 22 minuta.
Posle poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Pita Samprasa1997. Beker se zarekao da više neće igrati na ovom turniru, međutim igrao je i 1999. kada je poražen u četvrtom kolu od Patrika Raftera.
Najbolje rezultate postizao na brzim podlogama, posebno na travi i na tepihu, na kom je osvojio 26 titula. Nekoliko puta se plasirao u finala turnira na šljaci ali nikada nije uspeo da pobedi. Njegovi najbolji rezultati na Rolan Garosu su polufinala 1987, 1989. i 1991.
Bekerova igra je bila zasnovana na brzom i dobro plasiranom servisu, zbog čega je dobio nadimak „Bum Bum“,] i odličnim volejima na mreži. Atletske sposobnosti u kombinaciji sa servis – volej igrom su bile zaštitni znak Borisa Bekera tokom karijere. Njegova igra se takođe odlikovala i snažnim forhendom i reternom
Ni njegov ljubavni život nije daleko od njegovog „Bum Bum“ nadimka.
Prvu suprugu, dizajnerku Barbaru Feltus (46) teniser je prevario s ruskom emigrantkinjom Anom Ermakovom. Seksali su se u toaletu elitnog londonskog restorana "Nobu" dok je Barbara bila trudna.
Ana je zatrudnela i Boris Beker  je dobio vanbračnu kćer Anu. Zbog afere su, naravno, počeli problemi u braku s Barbarom.
U knjizi „Boris Becker’s Wimbledon“, sportska legenda, sada trener Novaka Đokovića, ispričao je kako je tokom jedne strastvene noći sa Angelom Ermakovom napravio dete.
Seks Borisa Bekera i ruske manekenke Angele Ermakove trajao je kratko, a koštao je mnogo. Beker je začeo ćerku sa ruskom manekenkom 1999. godine u ostavi za dezinfekciona sredstva jednog restorana. Iako u početku nije hteo da prizna Anu, to je učinio nakon što je DNK analizom dokazano da je njegova ćerka.
Ana je nedavno debitovala na modnoj pisti, a svi su komentarisali da je i dalje slika i prilika ili bolje reći kopija svog oca Borisa koji je mesecima tvrdio i ubeđivao svetsku javnost da dete uopšte nije njegovo.
Njena majka, tamnoputa ruska manekenka, za razliku od tate Borisa, ponosno je pozirala sa ćerkom sve vreme rekavši da joj je, i pored sve ljutnje na njegovo ponašanje, sa Bekerom ipak bilo divno, kao u bajci.
Sada već odrasla lepotica Ana začeta je u plamenu strasti koji je njenu mamu Angelu i tada još oženjenog Borisa obuzeo u jednom japanskom restoranu u centru Londona. Ne mogavši, ali i ne želevši da se obuzdaju, Anini roditelji su hitro ustali od stola i posle nekoliko trenutaka završili u jednoj od pomoćnih prostorija restorana -ostavi za četke, metle i druga sredstva za čišćenje gde je mala Ana začeta.
 - To me je stavilo na prve umesto na poslednje strane novina i uništilo je moj brak s Barbarom iako bi on verovatno svakako bio okončan. Ali dobio sam ćerku, predivnu mladu ženu koju volim otkako je rođena. Stidim se zbog načina na koji se sve desilo i što sam rasturio porodicu. Anina majka i ja smo postali roditelji, a da nismo bili ništa jedno drugom pre toga - piše.
 U drugoj autobiografiji naslova "Life Is Not a Game" (Život nije igra), Beker je pisao o okolnostima raspada braka.
- Pošto sam Barbari priznao da sam je prevario, odlučili smo da živimo odvojeno. Bio sam gad prema njoj, varao sam je dok je nosila naše dete i lagao je. Zaslužila je bolje - kaže Beker.
Kaže da su on i Barbara sedam godina bili slavni par iz snova, par koji je uspeo, koji ima sve. Posle njegove preljube, seli su i razgovarali.
- Shvatili smo da među nama nema više hemije, nema ljubavi, da nemamo zajedničke ciljeve, da smo postali stranci. Odlučili smo da se razdvojimo - kaže Beker.
Barbara je otišla u Majami sa sinovima Noom i Elijasom i više mu se nije javljala. Posle nekog vremena otišao je kod nje da raščiste stvari.
- Dočekala me sa advokatima. Već su pripremili tužbu i činilo mi se da samo želi da izvuče novac. Oboje smo bili ljuti i počeli smo se deremo jedno na drugo. Barbara je u jednom trenutku ustala, došla do mene i počela da me udara šakama. Jedva sam je zaustavio i ruke joj čvrsto stavio iza leđa kad je između nas stao Noa i plakao jer se mama i tata tuku. Poludela je, u tom je trenutku nisam prepoznao - kaže Beker.
Na sledećem sastanku sa bivšom suprugom i teniser je angažovao advokate. Barbari je isplatio 10 miliona evra, ostavio joj luksuzan stan na ostrvu Fišer te je ona dobila starateljstvo nad njihovim sinovima.
Boris se u junu 2009. oženio holandskom manekenkom šerli Lili Kersenberg. U februaru 2010. su dobili sina Amadeusa Benedikta Edleja Luisa.

Izvor: Blic, Gloria, Hello
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.