Beker: Đoković je najbolji sportista sveta – kralj lavova

Izvor: B92, 24.Nov.2023, 22:36

Beker: Đoković je najbolji sportista sveta – kralj lavova

Legendarni teniser Boris Beker smatra Novaka Đokovića najboljim sportistom na svetu u ovom trenutku.

Beker, koji je nekada radio sa Novakom, oduševljen je sezonom u kojoj je srpski as osvojio tri Grend slem titule.

"Za mene je on kralj lavova. Dajemo sve od sebe da naučimo ljubitelje tenisa onome što je nemoguće naučiti: šta je ovaj igrač osvojio tokom 16 ili 17 godina svoje karijere i da sa 36 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da igra svoj najbolji tenis. Osvojio je tri Grend slem titule, stigao do finala Vimbldona – bio je blizu kalendarskog slema sa 36 godina. Ovo je van ovog sveta", rekao je Beker za "Eurosport" i dodao:

"Igra dva i po sata u Parizu u četvrtak, tri protiv Runea u petak, tri protiv Rubljova – normalan čovek se umori, Novak postaje sve bolji i onda pobedio snažnog Dimitrova sa 2-0 u finalu. Zatim ponovo radi isto u Torinu".

Beker je Novaka uporedio sa trojicom fantastičnih sportista.

"Možda to morate posmatrati uopšteno. On nije samo najbolji teniser u ovom trenutku, već i najbolji sportista. Želim da ga uporedim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem. Za mene je to kategorija u kojoj je Novak Đoković, jer svi ovi sportisti dominiraju ili su dominirali svojim sportom u srednjim ili kasnim tridesetim. Đoković radi isto. Nadam se da će tako nastaviti još dugo jer ništa bolje ne može da se dogodi mladim igračima nego da se takmiče sa najuspešnijim svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu", kazao je Beker.

Podsetimo, Boris od nedavno sarađuje sa mladim danskim teniserom Holgerom Runeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Beker: Đoković je kralj lavova

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2023, 16:58

Legendarni teniser Boris Beker smatra Novaka Đokovića najboljim sportistom na svijetu u ovom trenutku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.