Izvor: 011vodič.com, 23.Jul.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BERNARD TOMIĆ I BORBA SA VETRENJAČAMA Ultimatum posle oduzimanja novca sa Vimbldona

Foto: Tanjug/AP Australijski teniser Bernard Tomić ne odustaje od nagradnog fonda koji mu je oduzet na Vimbldonu, kao ni od borbe protiv “nepravde koja je načinjena nad njim”. Foto: Tanjug/AP Bernard Tomić Tomiću je oduzet sav nagradni fond zaslužen plasmanom u prvo kolo Vimbldona (45.000 funti) zbog “nedovoljnog zalaganja i neprofesionalnog ponašanja”. Australijanac je poražen u prvom kolu turnira od Žo-Vilfreda Conge >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u meču koji je trajao samo 58 minuta – 6:2, 6:1, 6:4. Čelnici londonskog grend slema odlučili su se da kazne Tomića i oduzmu mu sav nagradni fond, da bi Bernard nakon turnira uložio žalbu na tu odluku, prenosi b92. U saopštenju Upravni odbor grend slemova je objavio da je odlučio da ne promeni stav povodom Tomićeve kazne i zadrži njegov novac, dok je preinačio odluku da se Ana Tatišvili kazni iz istog razloga na Rolan Garosu i vratio joj osvojen nagradni fond. Američka teniserka rođena u Gruziji je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske pretrpela poraz od 30. teniserke sveta Marije Sakari rezultatom 6:0, 6:1 za 57 minuta. Upravni odbor je Tomiću dao ultimatum – ukoliko na narednih osam grend slemova ne napravi nijedan prekršaj biće mu vraćeno 25 odsto sume sa Vimbldona. – Gledajući tvoj istorijat ponašanja na Slemovima, a kamoli na ostalim turnirima, ne možemo da pronađemo opravdanje za tvoje ponašanje. Spektičan sam po pitanju toga da možeš da se promeniš, a verujem da su drugi i skeptičniji. Srećno i nadam se da ćeš me iznenaditi – navodi se u saopštenju koje je objavio “Njujork tajms”, a potpisao direktor Bil Bebkok. Tomić je od nadležnog organa dobio veoma lično pismo u kojem se jasno i glasno navodi činjenica da kontroverzni Australijanac nikada nije – kao i da nema tendencije da hoće u budućnosti – pokazao kajanje za svoje postupke. Nadimak “Tomic the Tank Engine” dobio […] More
The post BERNARD TOMIĆ I BORBA SA VETRENJAČAMA Ultimatum posle oduzimanja novca sa Vimbldona appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.