BEKER O ĐOKOVIĆU: Mislim da je još kralj...

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 20:52

BEKER O ĐOKOVIĆU: Mislim da je još kralj...

Ipak, na šlajci veruje da nije baš najveći favorit.

Legendarni teniser Boris Beker smatra da je njegov bivši pulen Novak Đoković i dalje najbolji igrač na svetu kada su u pitanju tvrde podloge.

Rolan Garos se igra na šljaci, tako da je situacija i odnos snaga drugačiji.

- Mislim da je još uvek kralj tvrdih terena i trenutno je bolji od bilo koga na travi. Ali, na zemljanim terenima spomenuti igrači su možda malo bolji u ovom trenutku. Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogledate celu istoriju Grend slema, dva puta je osvojio Pariz. Ovo je apsolutna kruna svakog običnog smrtnika. Ipak, deset puta je osvojio Melburn i sedam puta Vimbldon. U tom smislu, Pariz mu nije najjači turnir - rekao je Beker

Đoković nije imao naročitu dobru sezonu na šljaci, a poslednji poraz došao je u četvrtfinalu Rima od Holgera Runea.

- U četvrtfinalu Rima video sam da je Rune, mladi Danac, bio fizički jači u nekim poenima. Ovo je logično, jer sa 36 godina ne možete da dostignete limite kao sa 21 ili 25 godina.

Iskustvo je svakako na Novakovoj strani.

- On je daleko najiskusniji igrač u glavnom žrebu. Zna kako Grend slem funkcioniše, zna kako se osvajaju Grend slem turniri. To igra veliku ulogu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.