Avion Er Srbije poleće za Abu Dabi

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion "Er Srbije" poleće za Abu Dabi

Avion "Er Srbije" poleteće prvi put na liniji Beograd - Abu Dabi. Prvi avion "erbas 319", koji je juče i zvanično predstavljen jvnosti, nosiće ime proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Prvi let "Er Srbije" iz Beograda za Abu Dabi zakazan je za danas u 16.20. Juče je i zvanično predstavljen prvi avion nacionalne avio-kompanije.

Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na prezentaciji da je cilj da "Er Srbija" bude najjača, najbolja i najznačajnija avio-kompanija u regionu.

Vučić je, na promociji "erbasa A319" u bojama "Er Srbije", primetio da je ovo možda mali korak za tu kompaniju, ali veliki za državu Srbiju, imajući u vidu da smo, kako je rekao, "uspeli da promenimo odnos ponašanja i način razmišljanja o tome kako se ulaže državni novac".

Istakao je da će "Er Srbija" biti ponos svakog građanina zemlje i da će se prvi put pokazati da i u državnoj svojini može da se napravi preduzeće sa uspešnim i modernim menadžmentom.

Avion će nositi ime srpskog tenisera Novka Đokovića. Najbolji srpski teniser rekao je da je ponosan na još jedan srpski brend.

Nakon što mu je početkom oktobra saopšten ovaj predlog, Novak se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno je ustupio korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, preneo je pi-ar tim trenutno drugog tenisera sveta.

"Srećan sam ako mogu da pomognem mojoj državi u naporu da, zajedno sa 'Etihadom', vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i vazduhoplovstvu. Biću ponosan kada budem leteo kompanijom 'Er Srbija' i siguran sam da će kvalitet usluge biti na najvišem nivou. Želja mi je da 'Er Srbija' ima što više letova, zadovoljnih putnika i radnika, nove destinacije i dobro poslovanje. Da svi zajedno budemo ponosni na još jedan brend Srbije!", rekao je Đoković.

Prvi potpredsednik Vlade i generalni direktor avio-kompanije "Er Srbija" Dane Kondić priredili su sinoć i prijem povodom predstavljanja prvog aviona "erbas 319", kompanije "Er Srbija".

U VIP hangaru na aerodoromu "Nikola Tesla" prijemu su prisustvovali i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministri, predstavnici diplomatskog kora i inostranog biznisa u Srbiji.

Gosti su imali priliku da razgledaju unutrašnjost aviona, urađenu po najvišim svetskim standardima i da se upoznaju sa delom vrhunskih usluga.

Avio-prevoznik je početkom oktobra odabrao kandidate za novo kabinsko osoblje, a konkurs je privukao više od 600 ljudi.

Letovi ka Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu biće realizovani do kraja 2013. godine.

Ti novi letovi, kako je rečeno, dopunjuju 29 destinacija ka kojima su već postojali letovi ove avio-kompanije u okviru letnjeg rasporeda letenja za 2013.

"Er Srbija", takođe, planira da otvori još sedam novih trasa između januara i aprila sledeće godine, a do juna 2014. učestalost i kapacitet letova će se udvostručiti uz letove do destinacija u 43 zemlje sa 73.000 mesta za putnike na više od 670 letova nedeljno.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.