Austrijski ministar zdravlja pozvao Dominika Tima da se vakciniše

Izvor: Beta, 28.Okt.2021, 20:37

Austrijski ministar zdravlja pozvao Dominika Tima da se vakciniše

Austrijski ministar zdravlja pozvao je danas Dominika Tima, devetog tenisera sveta, da se vakciniše protiv korona virusa.Početkom oktobra, 28-godišnji Tim, koji je od sredine avgusta udaljen od terena zbog povrede desnog zgloba, objasnio da je čekao proizvod američke farmaceutske kompanije Novavaks (Novavax), koja koristi drugačiju tehnologiju od onih u dostupnim vakcinama.On je, medjutim, pojasnio i da bi se odlučio za jednu od već odobrenih vakcina ako ne bude imao drugog izbora.Konvencionalne, takozvane "inaktivirane" vakcine možda neće biti dostupne do 2022. godine, "i nema naznaka da imaju bilo kakve prednosti u odnosu na sadašnje vakcine", rekao je ministar Volfgang Mikštajn austrijskim medijima.On je upozorio da se i mladi i sportisti mogu suočiti sa "produženim kovidom", sa simptomima umora, smanjene koncentracije, bolova u telu i respiratornih problema."Imamo i pacijente od jedva 30 godina na intenzivnoj nezi", rekao je ministar, dok se Austrija suočava sa naglim povećanjem broja zaraženih.Mikštajn je, takodje, Tima pozvao na sastanak kako bi mu otklonio sumnje.Pitanje vakcinacije je u središtu diskusija u svetskom tenisu uoči Australijan opena, koji će biti održan od 17. do 30. januara.Australijska država Viktorija, čiji je glavni grad Melburn domaćin ovog teniskog grend slem turnira, odbacila je juče mogućnost da se nevakcinisanim igračima odobri učešće ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Austrijski ministar zdravlja pozvao Dominika Tima da se vakciniše

Izvor: Radio 021, 28.Okt.2021

Austrijski ministar zdravlja pozvao je danas Dominika Tima, devetog tenisera sveta, da se vakciniše protiv korona virusa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.